lauantai 4. maaliskuuta 2023

Jo Nesbø: Torakat

 


Tämä on toinen osa Harry Hole -Sarjassa. Kirjan kustantaja on Johnny Kniga ja äänikirjan pituus on noin 13 tuntia. 
*
Norjan Thaimaan-suurlähettiläs löytyy murhattuna bangkokilaisesta bordellista. Oslossa halutaan välttää skandaali ja paikalle lähetetään Harry Hole.

Jahdatessaan säälimätöntä murhaajaa Hole ajautuu Bangkokin syrjäkujien oopiumluoliin, bordelleihin, vedonlyöntipaikkoihin, strippibaareihin ja ottaa kosketusta pedofiilirinkeihin – hengenvaarallisesti.

Tässä Harry Hole -sarjan toisessa osassa ovat läsnä sarjan muista kirjoista tutut elementit aina tarkan oikeellisesta miljöökuvauksesta lähtien. Äärimmäisen taidokas juonenkehittely ja sujuva kerronta saavat lukijan elämään Harryn sydämenlyöntien mukana loppua kohti kiihtyvällä matkalla pimeyden ytimeen.

Jo Nesbø on noussut ensin johtavaksi norjalaiseksi rikoskirjailijaksi Harry Hole -romaaneillaan, sitten johtavaksi pohjoismaiseksi kirjailijaksi. Tänä päivänä hän kamppailee jo tasapäisesti muutaman muun kirjailijan kanssa maailman suosituimman kirjailijan tittelistä. Aika velikulta!
*
Harry on jättänyt Jimmyn ja Jackin ja siirtynyt olueen. Hän tekee kuitenkin vaivoin työnsä, kun hänet tullaan hakemaan kiireelliseen tehtävään. Lähtö Bankokiin koittaa. Suurlähettiläs on kuollut hämärissä olosuhteissa ja Harry lähtee auttamaan Thaimaan poliisia. Onko kaikki niinkuin aluksi näyttää ja mikä oikein on Harryn rooli. Pysyykö tämä erossa alkoholista ja miten asiat etenevätkään?

Tämä on kyllä hyvä sarja. Tässäkin osassa kerrotaan vähän Harryn menneisyydestä, tämän siskosta ja isästä. Siskolla on uusi kiva poikaystävä ja hän haluaa unohtaa menneen hyökkäyksen.

Suosittelen tutustumaan. Annan tälle kirjalle 5- tähteä.

2 kommenttia:

  1. Mainio ja viihdyttävä sarja. "Novellimainen" tapa tuottaa krimiä sopii erinomaisesti Nesbøn kaltaiselle vanhalle ketulle, jonka käsistä eivät kerronnan ilmaisuvoimaisuus eikä juonenlanka karkaile.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on, kiva kuulla, että sinäkin pidät tästä!

      Poista

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.