lauantai 26. marraskuuta 2022

Satu Rämö: Hildur

 

Tämä on Satu Rämön ensimmäinen dekkari ja se sai heti palkintoja. Tapahtumat sijoittuvat Islannin länsivuonoille. Seuraava osa ilmestyy ensi keväänä. Tämän äänikirjan pituus reilut 11 tuntia.

*
Satu Rämö vie lukijansa Islannin vuonojen hämärään – eikä ruumiilta vältytä.

Hildur aloittaa Islannin syrjäisille vuonoille sijoittuvan dekkarisarjan, jossa kukin yrittää selviytyä parhaan kykynsä mukaan.

Lapsuudessaan traumatisoitunut rikosetsivä ja kadonneiden lasten yksikön päällikkö Hildur Rúnarsdóttir taistelee omaa ahdistustaan vastaan surffaamalla Atlantin kylmissä vesissä. Hildurin työpariksi saapuu suomalainen poliisiharjoittelija Jakob Johanson, joka on lähtenyt Islantiin pakoon omaa hankalaa elämäntilannettaan. Jakobkin huomaa pian, että kuvankauniilla vuonoilla on myös varjoisa puolensa: syrjäytyneet, hyväksikäyttäjät ja vallanhimoon langenneet.

Pian Hildur ja Jakob ovat keskellä omituista rikosvyyhtiä, kun vuosikymmeniä hämärässä olleiden salaisuuksien sumuverho alkaa vähitellen hälvetä. Kosto on ainakin ajatuksena suloinen, mutta ratkaiseeko se lopulta mitään?

Hildur aloittaa päähenkilönsä nimeä kantavan, nordic noirin hengelle uskollisen dekkarisarjan, jossa on ripaus islantilaista mystiikkaa.

Satu Rämö (a. 1980) on Islannissa asuva ekonomi ja kirjailija. Lukijat ovat rakastuneet hänen Islantiin sijoittuviin matkakirjoihinsa. Hildur on hänen ensimmäinen fiktiivinen teoksensa, ja se aloittaa Islannin mystisistä maisemista ja kesyttämättömästä luonnosta ammentavan dekkarisarjan. Päivätyönsä ohella Rämö höpöttelee minitarinoita vuonoilta omaan Instagramiinsa.
*
Mukava kirja kuunneltavaksi! Vähän saman tyyppinen kuin Jonassonin sarjan avaus. Mutta mukavia henkilöitä ja tätä sarjaa on kiva seurata myös jatkossa. Suosittelen tutustumaan. Annan tälle kirjalle 4,5 tähteä.

4 kommenttia:

 1. Määki luin tän just ja tykkäsin todella paljon. Varasin seuraavan osan heti ja oon varaussijalla 230. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla. Onpas pitkä jono! Kiva, että näitä julkaistaan!

   Poista
 2. Teoksessa on useita elementtejä: kuten Islannin luonto, pintaa syvemmälle ulottuvaa henkilökuvausta, yhteiskunnallista otetta, hyväksikäyttöä ja syrjäytymistä, mutta myös huolenpitoa ja välittämistä. 
  Kaikista edellä mainituista teemoista Rämö on onnistunut kirjoittamaan täyspainoisen ja erinomaisesti balanssissa olevan, kauniskielisen ja miellyttävä lukuisen dekkarin.

  VastaaPoista

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.