tiistai 7. maaliskuuta 2023

Tuomas Niskakangas: Miekka


Tämän kirjan kustantaja on Otava ja se on ilmestynyt viime syksynä. Äänikirjan pituus on noin 11 tuntia ja sen lukee suosikkini Jukka Pitkänen. Tämä on toinen osa ja esimmäinen oli nimeltään Roihu. Se oli erittäin hyvä kirja. 
*
Pimeät voimat palaavat Eurooppaan 

Talousromahduksen jälkeinen pakolaiskriisi kiristää Euroopan jännitteitä äärimmilleen. Kun Italian pääministeri saapuu Helsinkiin, salamurhaajan luoti räjäyttää ruutitynnyrin. 

Suomen entinen pääministeri Leo Koski luulee olevansa 36-vuotiaana merkityksetön eläkeläinen, mutta kutsu saapua valeasussa Helsinkiin vie hänet kriisin kuumimpaan polttopisteeseen. Leo kohtaa nuoren historiantutkijan Saran, joka uskoo tietävänsä, mistä nopeasti etenevässä tapahtumaketjussa on kyse.

Kuka on Heimdall, jonka suunnitelmat uhkaavat niin vallanpitäjien kuin epätoivoisten pakolaisten henkeä? 
Kenen käsiin päätyy oikeuden raskas miekka? 
*
Tämä kija ei ole aivan niin hyvä kuin edeltäjänsä. Siinä oli enenmmän dystooppisia elementtejä. Tämä kirja taasen paneutuu vähän enemmän politiikkaan. Ihan kiva seurata kuitenkin ja jos pidit ensimmäisestä osasta, niin suosittelen tätäkin.

Suomi on liittymässä Fast-liittymään etelä-Euroopan tavoin. Ja tällöin maahanmuuttajiin kohdistuisi tiukka politiikka. Pian pääministeri murhataan. Leo koski taistelee omasta olemassaolostaan pitkin Helsinkiä... 

Annan tälle kirjalle 4+ tähteä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.