keskiviikko 8. maaliskuuta 2023

Freida McFadden: Kotiapulainen

 


Tämä kirja on juuri ilmestynyt Otavan kustantantamana. Heille kiitokset arvostelukappaleesta. Äänikirjan pituus on noin 10,5 tuntia ja sen lukee suosikkini Sanna Majuri. Mm. Luetut.net-blogi kehui kirjaa ja innoistuin itsekin.
*
Ällistyttäviä käänteitä sisältävä psykologinen hittitrilleri on pakko lukea kertaistumalta. 

Äskettäin vankilasta vapautunut Millie saa riemukseen kotiapulaisen paikan varakkaasta newyorkilaisperheestä. Autossa asumiseen verrattuna Winchestereiden koti on unelmien täyttymys.

Uuteen onneen tulee kuitenkin säröjä, kun perheen äiti Nina alkaa käyttäytyä oudon vihamielisesti Millietä kohtaan. Talon ilmapiiri käy yhä painostavammaksi. Miksi Milliestä tuntuu, että joku lukitsee hänen huoneensa oven öisin?

Viisainta olisi varmasti lähteä, mutta perheen isä Andrew auttaa Millietä kestämään Ninan häijyyttä, eikä Milliellä ole enää muutakaan paikkaa, minne mennä. Ehkä hän vain kuvittelee kaiken?
*
Yhdysvaltalainen Freida McFadden on aivovammoihin erikoistunut lääkäri ja kirjailija, jonka psykologiset trillerit ovat valloittaneet bestseller-listat niin Yhdysvalloissa kuin Britanniassakin. Kotiapulaisen käännösoikeudet on myyty jo 30 maahan ja siitä on valmisteilla Hollywood-elokuva.
*
Millien on ollut vankilassa, mutta syytä ei kerrota pitkään aikaan. Hän on nukkunut autossaan vapauduttuaan, eikä saa töitä edes hampurilaispaikasta. Kun perhe tarjoaa työn ja asunnon, se on kuin lottovoitto. Perhe on jotenkin outo ja pikkuhiljaa asiat alkavat valjeta Millielle, jonka on nöyrryttävä päivästä toiseen emäntänsä vaihtelevien mielialojen takia. Perheen isäntä alkaa viehättämään Millietä ja soppa on valmis.

Kirja on todella vetävä ja sitä on kiva seurata. Jännitys tiivistyy koko ajan loppua kohden. Kirjaa on helppo seurata, kun henkilöitä ei ole paljoa ja kertoja vaihtuu harvakseltaan. Tämä on hyvä kirja ja kovasti odotin aina, että pääsen jatkamaan kuuntelua. Sitä on vaikeaa sanoa, että miten tämän tyyppinen kirja kestää toista lukukertaa, mutta näin kerran jälkeen se vaikuttaa oikein hyvältä. Suosittelen lämpimästi tutustumaan. Annan tälle kirjalle 5- tähteä. 

2 kommenttia:

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.