lauantai 4. maaliskuuta 2023

Peter James: Kuolema kätkeytyy kuvaan

 

Tämä kirja on julkaistu 2.3. Minervan kustantamana. Äänikirjan pituus on 15 tuntia ja sen lukee Matti Ranin. Kustantajalle kiitokset arvostelukappaleesta. Peter Jamesin kirjoja on julkaistu viime aikoina vuosittain.  Roy Gracen sarjan olen lukenut ja tarkoitus lähiaikoina aloittaa se uudestaan. 
*
Uusi koukuttava Roy Grace -dekkari vie lukijan taidekaupan sysimustalle puolelle.

Kirpputorilta löytynyt halpa maalaus kätkee taakseen salaisuuden, jota jotkut pitävät jopa ihmishenkiä arvokkaampana.

Harry ja Freya Kipling ovat jo vuosia kolunneet kirpputoreja. Salaisena haaveena on kerran löytää romun joukosta jotain todella arvokasta. Toki he tietävät, että sellainen haave tuskin toteutuu - kunnes eräänä päivänä käy juuri niin...

Pariskunta ostaa muutamalla punnalla mitäänsanomattoman maalauksen, koska haluavat sen kauniit kehykset. Kotona harrastelijamaisen maalauksen alta paljastuukin aivan toinen työ. Voisiko tämä upea maisemamaalaus olla kauan kateissa ollut mestariteos 1770-luvulta? Se saattaisi olla miljoonien arvoinen.
Ainakin yksi keräilijä on vakuuttunut teoksen aitoudesta. Ja hän on valmis tekemään mitä tahansa saadakseen haluamansa.

Rikosylikomisario Roy Grace joutuu sukeltamaan taidemaailman tuntemattomiin vesiin. Ja saa pian huomata, että se mikä ulospäin vaikuttaa kunnialliselta kätkee taaksensa ahneutta, petosta ja väkivaltaa. Harryn ja Freyan unelma on nopeasti muuttumassa painajaiseksi.
*
Peter James on kirjailija, käsikirjoittaja, tuottaja ja yksi Ison-Britannian suosituimmista ja palkituimmista dekkaristeista. Peter Jamesin teokset ovat olleet jatkuvasti Britannian bestseller-listojen kärjessä, ja niitä on käännetty jo 37 kielelle. Hänen huippusuositun Roy Grace -sarjansa kirjoja on myyty yli 19 miljoonaa kappaletta.
*
Tässä kirjassa ollaan taidemaailmassa ja siinä mitä kulissien takana tapahtuu. Kuinka salaperäisellä miehellä on hallussaan arvokkaita kadonneiksi luultuja taideteoksia. Toinen mies, joka on viimeisen päälle taitava väärentäjä. Sitten vielä viaton pariskunta, joka löytää arvokkaan taideteoksen.

Roy Gracella on synkkää, koska Bruno on juuri kuollut. Glenn suunnittelee häitä ja joutuu välillä pettymään. Samalla miehet tutkivat vakavia rikoksia ja heidän elämäänsä on kyllä mukava seurata. 

Tämä on kyllä tosi hyvä sarja ja suosittelen sitä kaikille jännityksen ystäville. Päähenkilöt ovat mukavia ja heidän elämäänsä on kivaa seurata. Jamesilta ilmestyy välillä muitakin jännitys kirjoja, kuten ensi syksyllä kirja nimeltään Täydellinen vaimo. 

Annan tälle kirjalle 4,5 tähteä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.