keskiviikko 1. maaliskuuta 2023

Yrsa Sigurðardóttir: Hiljaisuus

 

Tämä kirja ilmestyi äänikirjana 26.2.23 Otavan kustantamana. Äänikirjan pituus on reilut 11 tuntia ja sen lukee Jussi Puhakka. Tämä on 6. osa Freyja & Huldar -sarjassa ja edellinen osa on nimeltään Nukke. Kaikki bloggaamani Islantiin sijoittuvat dekkarit löydät tästä linkistä.
*
Rikoksia ympäröivä hiljaisuus tuudittaa lukijan pelon ytimeen.

Eräänä kylmänä päivänä Reykjavikissä isä löytää vaunuista vauvansa sijasta pikkulapsen ruumiin. Kadonnut vauva oli tullut perheeseen sijaissynnytyksen kautta, eikä hyvin alkanut prosessi ollut päättynyt ongelmitta.

Yksitoista vuotta katoamisen jälkeen vaietut salaisuudet vaativat jälleen uhreja: Nuori tyttö kuolee tuhkarokkoon, ja hänen isänsä alkaa hautoa kauheaa kostoa viruksen tartuttajaa etsiessään. Toiselta puolelta kaupunkia löytyy raa’asti tapettu päätön nainen.

Rikostutkija Huldar ja lastenpsykologi Freyja yhdistävät voimansa selvittääkseen julman vyyhdin, jossa yksi paha teko johtaa yhä hirmuisempiin tuhoihin.
*
Yrsa Sigurðardóttir (s. Reykjavikissa 1963) on kirjoittanut lasten- ja nuortenkirjoja sekä maailmanlaajuiseen suosioon yltäneitä rikosromaaneja. Koulutukseltaan hän on insinööri. Yrsa asuu miehensä ja kahden lapsensa kanssa Reykjavikin lähistöllä.
*
Freyja on saanut pestin poliisiasemealla ja suhde Huldariin on tarkoitus pitää salassa. Erla on viimeisillään raskaana. Poliisiasemalla sattuu ja tapahtuu. Kun oudosti pysäköidystä autosta löytyvät naisen jäänteet, alkaa poliisien kiireet. Myös Freyaja saa kaipaamaansa työtä ja pääsee mukaan tutkintaan. Epätoivoinen isä etsii tyttärensä tartuttajaa ja kilpajuoksu alkaa...

Sopivan jännittäviä nämä Yrsan kirjat ja niitä on kiva seurata. Henkilökuvat syvenevät sarjan edetessä. Suosittelen tutustumaan! Annan tälle kirjalle 4,5 tähteä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.