perjantai 31. maaliskuuta 2023

Karin Fosssum: Helvetintuli

 

Tämä kirja on juuri julkaistu Suomessa. Alkuperäinen julkaisu norjaksi on jo vuodelta 2014. Tämä on jatko-osa suositussa Konrad Sejer -sarjassa. Edellinen osa on nimeltään Carmen zita ja kuolema ja se on julkaistu suomeksi 2014. Kiva, että tämä sarja saa taas jatkkoa, kun vielä tämän jälkeenkin on suomentamaton jännäri olemassa.

*
Kylmäpäisen komisario Konrad Sejerin kaivattu paluu. 

Romaani salaisuuksista, niiden peittelystä ja peruuttamattomista seurauksista. 

On heinäkuun alku, lämmin kesäpäivä. Maatilan ruosteisesta asuntovaunusta löytyy kaksi raa’asti murhattua ihmistä. Äiti ja poika, kummassakin neljä veitsenniskua. Ruumiiden vierestä löytyy verinen veitsi, ilmeinen murhaväline. Surma-aseen lisäksi poliisin ainoa johtolanka on yksi verinen jalanjälki. 

Konrad Sejer pyrkii päättelemään, onko kyseessä pikaistuksissa tehty tappo vai harkittu murha. Ja miksi nainen ja hänen poikansa ovat asuntovaunussa? Entä kenellä on ollut motiivi murhata nämä harmittomilta vaikuttavat ihmiset? 

Helvetintuli palkittiin Norjassa vuoden parhaana rikosromaanina. Kaikki aiemmin suomennetut Konrad Sejer -romaanit ovat nyt myös luettavissa ja kuunneltavissa lukuaikapalveluissa. 

Karin Fossum (s. 1954) on palkittu ja ylistetty norjalainen rikoskirjailija, jonka teoksia on käännetty kymmenille kielille. 
*
Kirjassa seurataan kahta juonenkulkua, toinen ennen kuolemaa ja toinen juoni sen jälkeen. Kiva kirja kyseessä. Suosittelen kaikille jännityksen ystäville. Annan tällä kirjalle 4+ tähteä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.