perjantai 24. maaliskuuta 2023

Inger Gammelgaard Madsen: Nukkelapsi

 

Tämä kirja on ilmestynyt joulukuussa ja sen kustantaja on Saga Egmont. Äänikirjan pituus on 13,5 tuntia ja sen lukee Markus Niemi.
*
Huippusuositun rikossarjan ensimmäinen osa Viveca Stenin ja Karin Slaughterin tapaan. 

Sateisena ja viileänä kesäpäivänä kymmenvuotias tyttö löytyy murhattuna jätekontista Aarhusin esikaupunkialueelta. Poliisin rikostutkija Roland Benito määrätään saman tien tutkimaan tapausta. 

Toimittaja Anne Larsen ja valokuvaaja Kamilla Holm tekevät tapauksesta juttua Dagens Nyheter -lehdelle. Mitä enemmän he perehtyvät murhaan, sitä syvemmälle he sotkeutuvat tapaukseen itsekin. Pian selviää, että rikos liittyy netin chattipalstaan, jossa murhatulla tytöllä oli profiili. Murhaajan etsintä alkaa. 

Panokset kovenevat, kun uhrin paras ystävä yllättäen katoaa. Myös hänellä oli profiili sivustolla. Myös hän valehteli ikänsä.

NUKKELAPSI on kylmäävä rikoskirja internetin pimeästä puolesta, missä kukaan ei tiedä, kuka käyttäjänimen suojissa piileksii.
*
Tämä kirja on aika raju, kun puhutaan lapsiin kohdistuvasta väkivallasta. En missään vaiheessa päässyt kirjan imuun ja jää kyllä tämän sarjan seuraaminen varmaankin tähän kirjaan. 

Annan tälle kirjalle kaksi tähteä. 

2 kommenttia:

  1. Minäkään en tykkää, kun lapsiin kohdistuu väkivaltaa kirjoissa, joten jätän kirjan lukematta. Jo kansikuva kertoo paljon kirjasta.

    VastaaPoista

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.