torstai 23. maaliskuuta 2023

Jo Nesbø: Punarinta

 

Tämä on kolmas osa suositussa Harry Hole -sarjassa. Edellinen osa oli nimeltään Torakat. Äänikirja löytyy Celiasta ja sen lukee Tauno Pajukallio. 

*
Aikamme parasta rikoskirjallisuutta!

Bill Clinton saapuu Osloon. Harry Hole on turvallisuustehtävissä ja juuri, kun saattue lähestyy, hän huomaa aseistetun miehen kielletyllä alueella.

Ampumistapauksen seurauksena Hole siirretään väkivaltaosastolta valvontaosastolle ja ylennetään samalla apulaispoliisipäälliköksi. Vaikka hän on ampunut Yhdysvaltain salaisen palvelun agenttia.

Uudessa suojatyöpaikassaan Hole törmää salakuljetettuun, erittäin tehokkaaseen ja kiellettyyn aseeseen. Kollegat vähättelevät asiaa, mutta vähättely loppuu äkisti, kun asetta käytetään ensimmäisen kerran...

Tutkimukset johtavat lopulta kauas menneisyyteen, aina Leningradin piiritykseen ja siellä sotineisiin norjalaisiin vapaaehtoisiin SS-miehiin asti.

Jo Nesbø (s. 1960) on yksi aikamme tunnetuimpia norjalaisia maailmalla. Hänen rikoskirjojensa päähenkilö on Harry Hole, ajoittaisesta alkoholismista kärsivä poliisi, joka saa paljon anteeksi siksi, että on Oslon poliisin kenties paras rikostutkija.

"Mielikuvituksellisesti kirjoitetut ja taitavasti rytmitetyt Harry Hole -teokset vangitsevat lukijan ja edustavat aikamme parasta rikoskirjallisuutta." - Suomen dekkariseura
*
Harry tapaa Rakelin ja haastaa tämän pojan Olegin Tetriksessä. Norjassa on kyseenalaisia muistoja natseja auttaneilla sotilailla. Tämä on hyvä osa sarjaa ja suosittelen tutustumaan myös tähän. Seuraava osa on nimeltään Suruton. 

Annan tälle kirjalle 4,5 tähteä.

2 kommenttia:

  1. Tämän sarjan olen lukenut, mutta voisin ihan hyvin aloittaa alusta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvin kestää useamman lukukerran tämä sarja! Suosittelen!

      Poista

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.