torstai 2. maaliskuuta 2023

Leena Lehtolainen: Vihreän lohikäärmeen risteys

 

Tämä nuortenkirja on ilmestynyt viime syksynä ja kustantaja on Tammi. Äänikirjan pituus on noin 7 tuntia. Kirjassa mukana pikaisesti myös Maria Kallio ja Pekka Koivu.
*
Miksi vihreän lohikäärmeen kuva ilmestyy seinään yhä uudestaan?Vihreän lohikäärmeen risteys on nuortenjännäri menetyksestä ja ystävyyden voimasta. Asioista, joita ei haluta paljastaa aikuisille. Maailmasta, jossa pelko ja toivo kietoutuvat toisiinsa, eikä kukaan lopulta pärjää yksin.Kuka on maalannut kävelyteiden risteyksessä olevaan sähkökaappiin lentoon lähdössä olevan vihreän lohikäärmeen? Miksi kuva ilmestyy seinään yhä uudestaan, vaikka se maalataan peittoon tai koetetaan pestä pois?Juuri lukion aloittanut Viggo tietää, että alkuperäisen maalauksen teki hänen veljensä Joel. Joel harrasti mahjongin japanilaista versiota riichiä ja vihreä lohikäärme oli hänen lempitiilensä pelissä. Joel on ollut kadoksissa yli kaksi vuotta, eikä poliisilla ole minkäänlaista johtolankaa. Onko hän lähtenyt vapaaehtoisesti vai joutunut rikoksen uhriksi?

Selma ja hänen ystävänsä Sennu Koivu kävivät usein katsomassa lohikäärmettä. Vietnaminkiinalaisen äidin tytär Sennu oli heidän leikeissään itäinen lohikäärme, Selma läntinen. Tytöt keksivät yhdessä lohikäärmeiden kielen, jota ei ymmärtänyt kukaan muu kuin he. Nyt Sennua ei enää ole, mutta Selma käy lohikäärmeen luona etsimässä yhteyttä kuolleeseen ystäväänsä.Selman sisaruksella Savulla on omat huolensa. Roadman-kulttuuria ihannoiva jengi on saanut kiristettyä hänet mukaan ryöstelemään merkkivaatteita. Selma ei halua katsoa vierestä, kuinka Savu tuhoutuu. Uskaltaako hän kertoa murheestaan Sennun isälle Pekka Koivulle, joka on töissä Länsi-Uudenmaan poliisin nuortenyksikössä? Minkä neuvon Vihreä lohikäärme antaa Selmalle ja Viggolle?

Suomen suosituimpiin kirjailijoihin kuuluva Leena Lehtolainen tunnetaan erityisesti Maria Kallio ja Henkivartija -sarjoistaan. Hän on kirjoittanut myös useita dramaattisia perhe- ja avioliittoromaaneja. Lehtolainen julkaisi ensimmäisen teoksensa jo 12-vuotiaana; nuortenromaani Ja äkkiä onkin toukokuu ilmestyi vuonna 1976. Leena Lehtolaisen teoksia on käännetty 30 kielelle.
*
Kiva kirja, mukava seurata nuorten elämää ja kun loppu on mukava, niin mikäs sen parempaa. Aion jatkossakin lukea Lehtolaisen kirjoja.... Seuraava ilmestyykin jo kesäkuussa! Tämä kirja käy myös moneen haasteeseenkin. Lisää tietoa sivuni yläosasta.

Suosittelen rohkeasti tutustumaan. Annan tälle kirjalle 4 tähteä.

2 kommenttia:

  1. Lainasin tän eilen kirjastosta. Heräs sen verran paljon kiinnostus tähän.

    VastaaPoista

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.