keskiviikko 29. maaliskuuta 2023

Hjorth & Rosenfeldt: Hylätyt

 

Tämä kirja on ilmestynyt Otavan kustantamana vuonna 2016. Tämä on viides osa suositussa Sebastian Bergman -sarjassa. 
*
Kriminaalipsykologi Sebastian Bergmanista ja Tukholman poliisin henkirikosyksiköstä kertova dekkarisarja on kansainvälinen megamenestys. Sarjan viidennessä osassa Bergman saa vastaansa sarjamurhaajan, joka valitsee uhrikseen julkisuuden henkilöitä.

Tunnettu tosi-tv-tähti löytyy murhattuna hylätystä koulusta. Hän istuu sidottuna luokkahuoneen nurkassa narrinhattu päässään. Hänen selkäänsä on niitattu monisivuinen koepaperi, joka mittaa yleissivistystä. Uhri ei selkeästi ole läpäissyt koetta.

Pian tulee lisää uhreja, kaikki samantyyppisiä julkkiksia. Poliisi on ymmällään, kunnes Sebastian Bergman pääsee lehtien ja keskustelupalstojen nimettömien kirjoitusten kautta murhaajan jäljille.
*
Vanja on saanut selville, kuka hänen isä on ja suuttuu äidilleen valehtelusta. Valdemar pettyy ja soppa on valmis. Bill on vasta mennyt naimisiin ja hänellä on jo uusi tyttöystävä. Kaiken keskellä heillä on murhia selvitettävänä.

Tämä on kyllä hyvä sarja. Mukava lukea edelleen uudestaan ja uudestaan. Annan tälle kirjalle 5- tähteä.

2 kommenttia:

  1. Kyllähän kirjailijapari huutonsa vastaa ja asiansa osaa. Kerronta kulkee kauttaaltaan vaivatta ilman yskimisiä tai tyhjäkäyntiä ja pysyy jäntevänä loppuriveille asti. Lukiessa aika sujuu juoheasti ja hyvällä meiningllä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri näin ja uusi kirja tulee taas ensi syksynä!

      Poista

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.