tiistai 14. maaliskuuta 2023

Hjorth & Rosenfeldt: Tunturihauta

 

Tämä kirja on vuodelta 2013 ja sen kustantaja on Bazar. Äänikirja löytyy Celiasta ja sen pituus on 20 tuntia. Tämä on kolmas osa Bergman-sarjassa.
*
Tunturihauta vie taas epäkohteliaan mutta niin hurmaavan Sebastian Bergmanin seuraan. Lukija pääsee seuraamaan jännittävää työskentelyä totuuden paljastamiseksi. Vastassa on kuitenkin väkeviä voimia, jotka ovat valmiita menemään vaikka maailman ääriin, jotta salaiset pyrkimykset ja virheet pysyvät pimennossa.

Kaksi keski-ikäistä naista on ruskaretkellä Pohjois-Ruotsissa Jämtlandissa. On syksy, sataa rankasti. Toinen naisista liukastuu vuolaasti virtaavan joen törmällä ja tarttuu lähimpään juureen tukea saadakseen. Mutta sepä ei olekaan juuri, vaan kuolleen ihmisen käsivarsi…

Paikalle kutsutaan poliisi, ja ruumiita löytyy enemmänkin: niitä on yhteensä kuusi, neljä aikuista ja kaksi lasta. Keskusrikospoliisi kutsutaan paikalle, ja niin rikospsykologi Sebastian Bergman matkustaa muun tutkintaryhmän kanssa Jämtlandiin. Kuolleiden joukossa on vuonna 2003 kadonnut hollantilainen pariskunta. Mutta loput neljä ruumista jäävät mysteeriksi: DNA-kokeet osoittavat heidän olevan perhe, mutta heitä ei ole julistettu kadonneeksi. Kukaan ei kaipaa heitä. On useita muitakin seikkoja, joihin ei löydy vastauksia.

Sebastian on lähentynyt Vanjan kanssa pelastettuaan tämän hengen aiemman tapauksen tutkinnan aikana. Kun Sebastian kuulee, että Vanja suunnittelee muuttoa ulkomaille, hän päättää tehdä kaiken voitavansa estääkseen Vanjaa lähtemästä. Vanja ei vieläkään tiedä, että Sebastian on hänen oikea isänsä, mutta onko tutkintaryhmässä joku muu joka tietää.
*
Tämä on kyllä mainio sarja ja kirja. Hyvin jaksaa kuunnella, vaikka pitkä onkin. Sebasatian lähenee Vanjan kanssa, vaikka tämä ei vielä tiedä kuka hänen isänsä on. Valdemar joutuu rikostutkintaan ja Sebastianin exällä, Eleanorilla on sormensa pelissä. Vanja on hakenut FBI-koulutukseen ja myös siitä Sebastian on huolissaan.

Samalla ryhmä tutkii tunturista löytynyeitä luita, joille ei meinaa löytyä omistajaa, vaikka ne ovat noin 10 vuotta vanhoja. Kirjassa seurataan myös afgaani-perhettä, joka etsii kadonnutta isäänsä.

Suosittelen tätä kirjaa ja sarjaa kaikille jännityksen ystäville. Annan tälle kirjalle 5- tähteä.

2 kommenttia:

  1. Tämä on mainio sarja. Hjorth & Rosenfedt kuljettavat varmaotteisesti Sebastian Bergman -sarjaansa luoden juonen punontaansa ja henkilögalleriaansa sopivasti uusia piirteitä ja elementtejä niin, että lukijan ote säilyy herpaantumattomana ja lopputulemaksi jää: kelpo dekkari - kannatti lukea!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on, ja hyvin jaksoin noinkin pitkän kirjan kuunnella, kun koko ajan on mielenkiintoista!

      Poista

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.