lauantai 12. helmikuuta 2022

Lisa Jewell: Näkymätön tyttö

 


Petoja ihmisten vaatteissa.

Koskettava psykologinen trilleri teinitytön katoamisesta ja ennakkoluulojen tuhoavasta voimasta.

Jotain kamalaa tapahtui, kun Saffyre Maddox oli kymmenenvuotias. Nyt hän on seitsemäntoista ja tuntee itsensä hylätyksi, kun hänen terapiansa yllättäen päättyy. Hän kaipaa psykologinsa luomaa tuttuuden turvaa ja alkaa varjostaa tätä. Pian Saffyre saa tietää psykologin yksityiselämästä enemmän kuin olisi halunnutkaan.

Samaan aikaan kolmekymppisen Owen Pickin elämä on hajoamassa. Häntä syytetään seksuaalisesta häirinnästä, ja hän menettää työnsä. Owenista tuntuu että kukaan ei näe häntä, kukaan ei välitä. Epätoivoissaan hän päätyy incel-foorumien synkkään maailmaan.

Ystävänpäivänä Saffyre katoaa, ja yhtäkkiä kaikkien katseet kääntyvät Oweniin.

Koskettavan psykologisen jännityksen mestari Lisa Jewell (s. 1968) on samastuttavien henkilöhahmojen ja arkipäiväisen uhan tunteen luomisessa aivan omaa luokkaansa. Jewellin teoksia on käännetty 28 kielelle ja myyty yhteensä yli viisi miljoonaa kappaletta. Hän asuu Lontoossa miehensä ja kahden tyttärensä kanssa.

Tämä kirja on tämän vuoden ensimmäisiä uutuuksia. Minulla oli kovia odotuksia, koska Jewellin kirjat ovat yleensä olleet hyvä. Tämä kirja oli vähän pettymyt. En oikein missään vaiheessa päässyt kirjan "imuun". Mutta ihan kelpo kuitenkin ja jos olet pitänyt aikaisemmista tämän kirjailijoiden kirjoista, niin kyllähän tämäkin kannattaa lukea.

Suosittelen tätä kirjaa kaikille jännityksen ystäville. Annan kirjalle 3,5 tähteä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.