keskiviikko 10. kesäkuuta 2020

Vinkkejä dekkariviikkoon, osa 1


Olen tosiaan vuosien varrella lukenut ja kuunnellut satoja kirjoja. Paljon hyviä kirjoja. Tässä muutama vanhempi vinkki näin dekkariviikon teemoissa! (Järjestys on satunnainen ja peräisin omista muistiinpanoistani)

  • Robin Cook: Tappava tartunta. Olen lukenut tämä monet kerrat ja aina viihdyn tämän parissa. Muutenkin pidän Cookin sarjasta, jossa esiintyvät Jack Stampleton ja Laurie Montgomery. Mainitsemisen arvoinen kirja on myös Äkkikuolema, joissa pariskunta seikkailee Intiassa. Kuuntelen nyt uusintakierrosta Cookeja ja toivottavasti näistäkin postailen lähiaikoina.
  • Lee Child: Tappotahti. Se ensimmäinen Jack Racher, josta kaikki saa alkunsa. Jostain ihmeen syystä tämä sarja on saanut minut koukkuunsa. Blogistani löytyy postaus uusimmasta kirjasta, Kuilun partaalla. Syksyllä ilmestyy taas uusi kirja, kun Lee Childin veli Andrew on mukana kirjoittamassa ja siirtyy jatkossa Leen puikkoihin.
  • Douglas Preston ja Lincoln Child: Agentti Pendergast sarja. Tämä koko sarja on hiuksia nostattavan jännittävä. Olen lukenut sen kahteen kertaan ja yhden kerran jopa ensimmäiset kaksi osaa, joita ei ole suomennettu. Niitä toivoisin kovasti suomennettavan. Onneksi näitä jatkoja sentään julkaistaan ja uusia ilmestyy englanniksi koko ajan. Mitään yksittäistä kirjaa en osaa nostaa yli muiden, vaan tässäkin asiat syventyvät sarjan myötä. Tämän vuoden uutuus Valoinen tuli on minulla vielä lukematta.
  • Michael Connelly: Runoilija. Ja koko Connellyn tuotanto on mahtavaa luettavaa. Myös uusin kirja Kaksi totuutta, jonka kuuntelin keväällä. Syksyllä ilmestyy taas uusi kirja, nimeltään Yön pimein hetki. Odotan sitäkin innolla. Jotenkin kirjojen päähenkilö, Harry Bosch on niin sympaattinen hahmo!
  • Jo Nesbø: Lumikki. Ja tässäkin olen viihtynyt koko sarjan parissa. Tämä Lumikki on erityisesti jäänyt mieleeni, kuten myös uusin Veitsi, joka ilmestyi viime syksynä. Jotenkin kummassa Holen rosoinen hahmo miellyttää...
  • Liza Marklund: Panttivanki. Koko Annika Bengtzon sarja on hyvä ja koko sarjan lukeminen järjestyksessä syventää tässäkin henkilöhahmoja.
  • Michael Hjoth, Hans Rosenfelt: Hylätyt. Tämänkin sarjan rosoinen päähenkilö, Sebastian Bergman vain vetoaa jostain syystä. Myös muut henkilöt tuntuvat niin tutuilta. Toivottavasti sarja saa lisää jatkoa.
  • Mari Jungsterdt: Gotlanti-sarja. Tämä on taattu naispuolista skandi-dekkari -laatua. Kuten myös:
  • Viveca Stenin sarja. Tämä keväänä ilmestynyt kokoelmakirja Hyytäviä hetkiä ei ollut normaalien sarjaan kuuluvien veroinen. Toki tämä oli eri tyyppinen ja taustoitti päähenkilöiden elämää.
Lisää vinkkejä tulossa pian...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.