maanantai 22. kesäkuuta 2020

Helene Monks Takhar: Kaikki mitä halusit


Helene Monks Takhar: Kaikki mitä halusit, ilmestyi äänikirjana 15.6.20,  lukijana Ella Pyhältö. Äänikirjan pituus 13.5 tuntia ja julkaisija Like kustannus.

Karmaiseva psykologinen trilleri menestyneen toimittajan ja harjoittelijan valtataistelusta, joka muuttuu painajaiseksi. Parikymppinen Lily aloittaa toimittajaharjoittelijana aikakauslehdessä, jonka päätoimittaja on nelikymppinen Katherine. Herkkähipiäisen millenniaalin ja vanhanaikaisen uranaisen elämässä kaikki ei ole sitä miltä näyttää. Kun molempien likaiset salaisuudet alkavat nousta pintaan, turvassa ei ole enää kumpikaan. Eri sukupolvia edustavien naisten jännitteitä, kilpailua ja pakkomielteitä kuvaava trilleri on Gillian Flynnin Kiltti tyttö -bestsellerin manttelinperijä.
”Jäin täysin koukkuun. Kiero ja synkkä kirja.” - Kirjailija Laurie Elizabeth Flynn

Kirja lähtee minun osaltani tahmeasti liikkeelle. Ensimmäisenä ärsyynnyn kirjoitusmuodosta: kirjassa minä-kertoja kertoo sinulle. Toisaalta nelikymppisen tituleeraaminen vanhaksi myös nyppii. Tylsän päivän kunniaksi kuitenkin jatkoin kuuntelua ja pikkuhiljaa kiinnostuksen heräsi. Mikä tässä kaikessa oikein on taustalla? En ole Kilttiä tyttöä lukenut, joten en osaa tuohon vertaukseen sanoa mitään.

Kirjassa seurataan elämää erikoislehden toimituksessa tilanteessa, jossa lukijakunta hiipuu ja nostetta kaivataan digitaalisesta maailmasta. Tähän työhön on omiaan nuori Lily, joka on tullut tunnetuksi omasta blogistaan. Katherine on papereihin tykästynyt "vanhoollinen", jolla on ollut myös oma harmaa kautensa. Rinnallaan sentään rakas mies, jonka kanssa kaikki tuntuu olevan kunnossa.

Osittain kirja on ennalta arvattava ja rankkakin. Lopussa asiat kuitenkin selviävät ja niitä yllätyksiä en kyllä olisi osannut odottaa. Henkilöt ovat aika stereotypiota ja kirjaa pitää vähän suodattaa. Kohtuullisen kevyttä kesäviihdettä kuitenkin.

Suosittelen ennakkoluulottomalle kevyehkö lukemista etsivälle. Annan kirjalle kolme tähteä.
Tämäkin kirja löytyy Nextoryssä, jossa minäkin sen luin.


2 kommenttia:

  1. Vanha nelikymppinen - joopa joo tosiaan... Minäkään en ole lukenut Kilttiä tyttöä, mutta pitäisi varmaan. Tämä Kaikki mitä halusit on kyllä kuulostanut kiinnostavalta. Toimittajan työtä olen itsekin joskus vähän kokeillut, joten myös se maailma kiinnostaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa tutustua! Kyllä tämän kanssa saa ajan kulumaan...

      Poista

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.