lauantai 27. kesäkuuta 2020

Robin Cook: Tuomio


Robin Cook: Tuomio on vuodelta 1989 ja julkaisija Gummerus. Äänikirja julkaistu Celiassa ja sen pituus on 9,5 tuntia. 
Kolmen edellisen surkean kirjan jälkeen päätin palata taattuun ja turvalliseen kirjallisuuteen. Cookiin voi aina luottaa ja sen parissa varmasti viihtyisin!

Alkuteos ilmestynyt 1988.
Kuuluisa geneetikko haluaa tavata kiireesti osastolääkäri Jason Howardin. Juuri kun hän on paljastamassa tärkeän lääketieteellisen salaisuuden, hän kuolee ravintolapöydän ääreen. 
Samoihin aikoihin Howardin useita, varakkaita viisikymppisiä potilaita kuolee äkillisesti. Ruumiinavaukset paljastavat heidän vanhentuneen muutamassa viikossa parikymmentä vuotta. 
Howardin on paljastettava kammottava salaisuus – siinä hän tarvitsee viehkeän tanssitytön, Carolin, apua.

Lääkäri Jason Howard joutuu kohtaamaan useita todella huonokuntoisia potilaita, kun muutama viikko aikaisemmin he ovat olleet johtajille tarkoitetun uuden terveystarkastuksen myötä perusteellisissa tutkimuksissa. Kaikki on silloin ollut kunnossa, eikä merkkejä sairauksista ole ollut. Pian kuitenkin potilaita alkaa virrata sairaalaan huonossa kunnossa ja he menehtyvät vanhuuden sairauksiin. Howard on ymmällään. Ja kauhukseen hän kuulee, että muillakin lääkäreillä on samanlaisin kokemuksia.

Kurssikaverinsa, geneetikko Heissin yllättävän kuoleman jälkeen, Howard alkaa tutkia tämän kuolemaan johtaneita syitä. Yllättäen hän törmää murtojen sarjaa sekä kauniiseen cabaree-tanssijaan, jonka kanssa tutkimukset etenevät. Matkaa taitetaan Bostonista niin New Yorkiin kuin Seatleen saakka. Ja kaiken lisäksi joku tuntuu seuraavan häntä.

Cookimaiseen tapaan tässäkin on kyse jostain suuremmasta. Viimein vaelluslohien päät johtavat Howardin oikeille jäljille ja pikku hiljaa karmea totuus alkaa paljastumaan. Howard joutuu hengenvaaraan ja yllättävä taho pelastaa hänet. Taattua jännitystä loppuun saakka!

Suosittelen kirjaa jännityksen ystäville ja lääketieteestä kiinnostuneille. Annan kirjalle neljä tähteä. 

2 kommenttia:

  1. Jossakin vaiheessa luin näitä Cookin dekkareita, mutta sitten tuli stoppi. Näissä kiehtoi lääketiede.

    VastaaPoista

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.