Robin Cook: Kuoleman ruhtinas, vuodelta 1985. Äänikirjan julkaisija Celia, lukija Marja Salo ja sen pituus on noin 13 tuntia.
Boston Memorialissa tapahtuu. Jo paranemassa olevat leikkauspotilaat kuolevat yllättäen; ilman syytä. Nuoret patologit Robert Siebert ja Cassi Kingsley innostuvat tutkimaan näitä selittämättömiä kuolemantapauksia – mutta pääsevätkö he liian lähelle totuutta?
Cassia alkaa todella pelottaa, kun rutiinileikkaukseen joutunut Robert menehtyy. Cassie vakuuttuu siitä, että joku murhaa potilaita, joku joka pitää elämän ja kuoleman valtaa käsissään ja käyttää tätä voimaa kuin kuoleman ruhtinas.
Vai ovatko nämä aavistukset vain onnettoman, sairaan vaimon harhoja? Kauniin ja hyväluontoisen Cassin puoliso Thomas on loistava kirurgi, Memorialin johtava sydänspesialisti, jota työtoverit ihailevat ja potilaat palvovat. Leikkaukset ovat Thomas Kingsleylle elinehto, mahdollisuus uhmata kuolemaa omin käsin. Thomasin vallannut polttava halu leikata työntää kaiken muun tieltään – myös terveen järjen.
Miehensä raivoisista vastaväitteistä huolimatta Cassi jatkaa kuolemantapauksien tutkimista samalla kun hän taistelee avioliittonsa pelastamiseksi. Vasta kun hän tekee kauhistuttavan löydön, hänen on pakko tajuta että unelmat ovat muuttuneet painajaisiksi ja hänen totuudenetsintänsä on avannut mielikuvituksellisten kauhujen virran.
Pääasiassa kirjassa seurataan Cassia, joka tuskailee niin oman diabeteksensä kuin kiukuttelevan miehensä kanssa. Hänen sairautensa on etenevä ja rajoittaa myös hänen työskentelyään lääkärinä. Koska näkökyky on heikentynyt voimakkaasti, hän on päättänyt erikoistua psykiatriaan. Tähän hänen menestyvä kirurgi-miehensä suhtautuu todella alentuvasti. Uskoisin, että tuo näkemys alkaa olla nykypäivänä jo vanhentunut. Lisäksi kaikkien suhtautuminen diabetekseenkin tuntuu käsittämättömältä. Jotenkin sairastavaa vähätellään ja pidetään ikäänkuin jopa vajavaisena! Onneksi sentään Cassin ja Thomasin elämässä tuntuu olevan hyviäkin hetkiä. Joskin huonot hetket vaikuttavat johtuvan hänen käyttämistään huumaavista lääkkeistä.
Onneksi Cassilla on ystäviä, joista yksi on opiskelutoveri, patologi Robert. Lisäksi uudet työtoverit psykiatrian osastolla ottavat hänet lämpimästi vastaan. Cassin näkö huononee ja hänen pitäisi mennä silmäleikkaukseen. Mutta hänellä onkin sairaalakammo ja hän siirtelee leikkausta. Myös Robert on odottanut pitkään leikkaustaan ja jotain outoa tapahtuu. Cassilla on huolta miehestään, kun paljastuu, että tämä käyttää väärin lääkkeitä.
Kirjan tunnelma on jännittävä ja Cookimaiseen tapaan tarina vaikuttaa uskottavalta. Myös henkilöt ovat uskottavia, joskin hieman liioiteltuja. Kirjan parissa viihtyy tovin jo toisenkin ja nämä kirjat kestävät hyvin useampia lukukertoja. Suosittelen kirjaa kaikille jännityksen ystäville ja lääketieteestä kiinnostuneille. Annan kirjalle neljä tähteä.
Myös tämä kirja sopii dekkariviikon teemaan!
Robin Cookin kirjoja en ole lukenut, tosin arvosteluja olen huomannut. On aina kirjalle plussaa, jos henkilöt ovat uskottavia. Taidanpa laittaa Cookin lukulistalle.
VastaaPoistaKannattaa tutustua!
VastaaPoistaNäitä vanhempia on nihkeästi kirjastoissa enää. Ja sittenhän on melko uusia olemassa.
Luin tämän varmaan viime vuonna ja muistan, että itseäni hämmästytti myös tuo nykyään outo suhtautuminen diabetekseen, ja kirjasta jäi mieleen myös Cassin ja Thomasin ongelmallinen suhde. Ihan jännittävä ja mielenkiintoinen kirja kyllä.
VastaaPoistaKiva kuulla, että sinäkin olet tämän lukenut!
PoistaOlet muuten joskus näissä postauksissa maininnut, että olet kuunnellut kirjat nopeutettuina. Voiko nopeutta siis muuttaa ilman että se vaikuttaa äänen laatuun?
VastaaPoistaJoo, siis 1,5 kertainen nopeus ei muuta ääntä ja on vielä hyvin seurattavissa. Tosin nopeuteen pitään aluksi totutella ja aloittaa vaikka siittä 1,25 nopeudesta.
Poista