perjantai 5. kesäkuuta 2020

Jorge Zepeda Patterson: Kuolema kelloa vastaan


Jorge Zepeda Patterson: Kuolema kelloa vastaan, julkaisija Miverva. Äänikirjan pituus on noin 13,5 tuntia ja lukijana toimii Juhani Rajalin. Hänellä on miellyttävä ja rauhallinen ääni.

Niin ja itse asiassa tämä on minun sadas postaus tälle blogille! Sivuilla on käyty yli 5000 kertaa ja haluan kiittää kaikkia lukijoitani. Ilman teitä tämä olisi tylsää... 👌

Ranskalainen Marc Moreau on pyöräilyjoukkueensa avainhenkilö. Yksitoista vuotta hänen tehtävänsä on ollut tukea kilpailuissa parasta ystäväänsä ja joukkueen ykkösmiestä Steve Panataa. Marcin avulla Steve on matkalla kohti viidettä Tour de France -voittoaan.
Tällä kertaa Ranskan ympäriajo kuitenkin muuttuu veriseksi taisteluksi, kun joku ryhtyy eliminoimaan kilpailijoita yksi kerrallaan. Kaikista osallistujista tulee epäiltyjä.
Ranskan poliisi tarvitsee kilpailijoista sisäpiirin tietoa ja pyytää Marcin apua murhaajan selvittämiseksi.
Kilpailun edetessä niin epäiltyjen kuin mahdollisten voittajienkin lista lyhenee lyhenemistään. Ja uhka Marcia ja Steveä kohtaan kasvaa etappi etapilta.
Kuka haluaa voiton hinnalla millä hyvänsä? Kehen Marc voi luottaa? Ketä hänen tulisi suojella?
Kun maaliviiva häämöttää, on Marcin päätettävä mitä hän on valmis riskeeraamaan voiton, rakkauden ja oikeudenmukaisuuden takia.
”Taito miellyttää monenlaisia yleisöjä ja samalla tarjota jotain tuoretta tekee tästä kirjasta todellisen voittajan.” – New York Journal of Books
” Meksikon Stieg Larsson” – Kirkus Reviews
”Yksi kauden must-kirjoista” – Washington Post

Itse en ole tiennyt kilpapyöräilystä yhtään mitään. En edes Rankan ympäriajosta muuta kuin nimen. Nyt sitten tämä kirja paneutuu siihen maailmaan. Tämä käy osin myös tietokirjasta kilpapyöräilyyn liittyen. Kerrotaan tiimeistä ja niiden taktiikoista, valmentautumisista ynnä muusta. Alusta asti vaikutti hyvin mielenkiintoiselta kirjalta.

Tämä kirja on oivaa lukemista sellaiselle, joka pitää kilpa-urheilusta. Itse en siitä välitä ja siltä osin kirja ei niin paljoa minua miellytä. Mutta jos vähääkään sellainen kiinnostaa, niin kirjasta saa paljon enemmän irti. Tunnelma on jännittävä ja tämä on hyvin erilainen dekkari.

Kirja on kirjoitettu minä-muodossa ja seurataan koko ajan Marcin näkökulmaa. Henkilöt ovat uskottavia, vaikken nyt urheilijoiden elämää tarkemmin tunnekaan. Tunnelma on sopivan leppoisa, mutta kuitenkin kilpailuhenkinen. Miltä tuntuu olla vain apukuski, jonka ainoa tarkoitus on vain saada toinen menestymään? Mielenkiintoista lukea sellaisestakin.

Etappi etapilta jännitys tiivistyy ja vain muutamalla kilpailijalla on enää mahdollisuus voittoon. Myös Marcilla on mahdollisuus itse menestyä. Kirjasta nautii ja koko ajan odottaa vain, että mitä tapahtuu. Myös loppuratkaisu on mielenkiintoinen.

Suosittelen kirjaa jännityksen ystäville. Annan kirjalle 3,5 tähteä.


2 kommenttia:

 1. Onnea sadannen postauksesi johdosta, tästä on hyvä jatkaa!

  Kilpaurheilu ml. pyöräily eivät kuulu minunkaan harrastus- tai seurailualueisiin, mutta tämä teos avasi mukavasti kilpapyöräilyn maailmaa kaikkinensa näin ummikollekin:
  Mukavasti kirjoitettua tekstiä ja etappi etapilta kohti loppuhuipennusta rauhallista juonenkuljetusta.
  Ystävyyttä, veljeyttä ja solidaarisuutta ja verenmaku suussa "vihollinen vihollista" vastaan taistelua naisten rooleja unohtamatta. Ihan kiintoisa kurkistus tuohon uppo-outoon maailmaan;)

  VastaaPoista
 2. Juurikin näin. Hyvin avaava kirja!

  VastaaPoista

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.