sunnuntai 14. kesäkuuta 2020

Heine Bakkeid: Paratiisin kutsu


Heine Bakkeid: Paratiisin kutsu, julkaistu 8.6.20, äänikirjan pituus 10,5 tuntia ja lukijana Toni Kamula. Toinen osa Thorkild Aske -sarjassa. Sopiva kirja dekkariviikon teemaan!

”Uusi Jo Nesbo. Kaunista ja niin tummasävyistä viihdettä. Paina mieleen Heine Bakkeidin nimi - hänen toinen dekkarinsa on parasta nordic noiria.” - Verdens Gang
Pohjoisesta palannut Thorkild Aske tavoittelee paraikaa rauhallista elämää yhteiskunnan kustannuksella, kun Norjan menestyneimpiin rikoskirjailijoihin kuuluva Milla Lind kutsuu hänet töihin. Lindin aikaisempi rikosasiantuntija on saanut surmansa taustoittaessaan kirjaa, joka perustuu todelliseen tapaukseen - kahden teinitytön salaperäiseen katoamiseen.
Menneisyytensä haamujen kanssa painiva Aske on pian kaulaansa myöten mukana tutkinnassa, joka vie hänet paratiisin porteille ja takaisin - eikä mikään ole sitä miltä ensisilmäyksellä näyttää.
Norjalainen Heine Bakkeid yhdistää rikoskirjallisuuteen kauhun aineksia hyytävän taitavasti. Hänen dekkareidensa tummasävyistä maailmaa sävyttävät terävä tyyli, omaperäinen huumori ja ripaus yliluonnollista.
Paratiisin kutsu oli vahva ehdokas vuoden 2019 parhaaksi norjalaiseksi rikoskirjaksi.

No sen voin heti alkuun todeta, ettei tätä Nesboon voi verrata. Sankari on kyllä rouhea ja hänellä on omat ongelmansa... Teksti on kuitenkin jouhevaa ja tarina etenee sujuvasti. Tämän voi hyvin lukea, vaikka ei ole ensimmäiseen osaan, Meren aaveet, tutustunutkaan. Thorkildin taustat kerrotaan kyllä kirjan mittaan.

Tapahtumat soljuvat eteenpäin ja Thorkild joutuu tutkimuksiin syvemmälle. Kaikki ei kuitenkaan suju ja kuolema osuu todella lähelle. Sekä henkinen että fyysinen tuska jatkuu ja tarvittavat lääkkeet ovat kiven alla. Henkilöt vaikuttavat uskottavilta ja maiseman kuvaukset ovat mukavaa luettavaa. Tässä kirjassa matkustetaan ympäri Norjaa ja käydään jopa Venäjällä.

Suosittelen kirjaa norjalaisten dekkarien ystäville. Annan kirjalle kolme tähteä.
Tämä kirja kuunneltu Nextoryssä.2 kommenttia:

  1. Kuuntelin tästä sen ekan osan vuosi sitten äänikirjana. En oikein tykännyt. Luulen, etten jatka sarjan parissa, vaan jätän tämän toisen osan kuuntelematta/lukematta.

    VastaaPoista
  2. Niin, tässä toisessakin on samanlainen tumma tunnelma. Paljon valoisammalta vaikuttaa nyt kuuntelemani Horstin uutuus.

    VastaaPoista

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.