tiistai 16. kesäkuuta 2020

Ann Cleeves: Kuin tuhka tuuleen


Ann Cleeves: Kuin tuhka tuuleen, lokakuu 2019. Julkaisija Karisto. Kustantaja ei ole itse tuottanut näitä kirjoja äänikirjoiksi, mutta onneksi Celia on tehnyt niin. Siellä äänikirjan pituus on vajaat 13 tuntia ja sen lukee Jan-Christian Söderholm.

Tämä Shetlannin saarille sijoittuva sarja on edennyt jo kuudenteen osaan. Siitä on tehty myös tv-sarja. Tämä Jimmy Perezistä kertova kirjasarja kuvaa kiehtovasti karujen saarten luonoa ja niiden elämää. Kuin tuhka tuuleen on julkaistu alunperin englanniksi 2014 ja on todella mukavaa, että Karisto julkaisee myös nämä vanhemmat kirjat. Seuraava osa, Kylmä maa, ilmestyy Suomessa ensi syksynä. Cleeves kirjoittaa myös Vera Stanhope -kirjasarjaa, josta viimeisin kirja on nimeltään Merilokki ja se on vuodelta 2018. Siitäkin kirjasarjata on tehty TV-sarja.Tapahtumat alkavat siitä, kun joukko vieraita on saapunut Lontoosta juhlimaan häitä morsiammen sukujuurille Shetlannin saarten pohjoisimpaan kolkkaan, Unstin saarelle. (Nämä paikat pitää muuten aina katsoa kartasta!) Morsiammen paras ystävä Eleanor katoaa jälkiä jättämättä keskellä yötä. Komisario Jimmy Perez, joka on jo toipunut puolisonsa Franin kuolemasta, kutsutaan työtovereineen paikalle etsimään.

Kirjan tapahtuvat etenevät omalla painollaan ja kaikkia ystäviä ja muita Eleanorin kanssa tekemisissä olevia tutkitaan. Perez matkustaa jopa Lontooseen seuraamaan tämän jälkiä. Bonuksena Lontoon matkalle Perez ottaa mukaansa tytärpuolen Cassien, joka pääsee tapaamaan isovanhempiaan. Sympaattinen poliisi Sandy tuntuu jo hieman aikuistuneen ja päässeen hieman epävarmuudestaan eroon. Lisäksi tutkimuksissa on mukana Perezin nimellinen esimiesnainen Willow Reeves, jota kuvaillaan "viikinkimäiseksi".

Tässä kirjassa henkilöt ovat normaaleja ja väkivaltaa ei esiinny. Kuitenkin tunnelma on jännittävä ja kertomus soljuu eteenpäin. Kirjassa käsitellään realistisesti läheisen menettämistä ja siihen liittyviä tunteita. Tähän kirjaan kuitenkin liittyy 1920-luvulla kuolleen pikkutytön tarina ja juuri siitä Eleanor oli kiinnostunut tullessaan saarelle.


Tätä sarjaa on kyllä mukava seurata ja innolla odotan jo seuraavaakin osaa. Suosittelen kirjaa kaikille pehmeämpien, mutta kuitenkin jännittävien kirjojen ystäville. Annan tälle kirjalle neljä tähteä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.