sunnuntai 21. kesäkuuta 2020

Sofie Sarenbrant: Syntipukki


Sofie Sarenbrant: Syntipukki. Loistavan Emma Sköld -sarjan neljäs suomennettu osa ilmestyi 16.6.20. Tätä sarjaa julkaisee Suomessa WSOY. Toivottavasti sarjan kaksi ensimmäistä osaakin saadaan suomeksi. Lukijana tässä kirjassa on Satu Paavola. Äänikirjan pituus noin 9 tuntia.

Ennen niin rauhallisella ja laadukkaalla Bromman asuntoalueella alkaa tapahtumaan. Ulkomaalaistaustainen siivooja löytää talon nuoren miehen kuolleena. Myös ryöstöjä tapahtuu alueella tavallista enemmän. Emma ja Nyllet ryhtyvät tutkimaan tapauksia. Heidän suhteensa ei ole enää entisensä ja he taistelevat pystyäkseen pitämään yksityisasiat poissa työpaikalta. Emman sisar Josefin on lähtenyt perheensä kanssa etelän lämpöön, kun kotiseudun asiat alkavat vaivata häntä entistä enemmän.

Toisessa juonenkulussa seurataan nuorta romanialaista miestä, joka päivät työskentelee rakennuksella ja yösin murtatuu loistoasuntoihin isänsä oppien mukaisesti. Kaikki ei kuitenkaan mene niin kuin pitää ja hän joutuu ongelmiin. Vielä yhtenä juonenkäänteenä on nuoren tytön päiväkirja hänen ikäväksi muuttuneestaan elämästä uuden isäpuolen kanssa.

Tämän sarjan henkilöt ovat sympaattisia ja tuntuvat jo sarjan edetessä tulleen tutuiksi. Kirjaa ahmii menemään, kun odottaa, että mitä heidän suhteessaan tapahtuu. Molemmat kokevat tahoillaan uhkaavaa käytöstä ja miettivät mihin ne liittyvät. Kaksi vuotta sitten tapahtuneeseen poliiseista paljastuneeseen salaliittoonko?

Vaikka kirjassa sattuu ja tapahtuu, ei kirjassa ole väkivaltaa. Kuvakset ovat sopivan kevyitä ja tunnelma on jännityksestä huolimatta kesäisen kevyt. Taas innolla jään odottelemaan sarjan seuraavaa suomennosta. Toivottavasti sellainen saataisiin pian. Syksyn ennakkotiedoissa sellaisesta ei ole mainintaa. Luin toiseen kertaan sarjan aiemmat osat ja niistä löytyy esittelyt seuraavasti: Osasto 73 sekä Kerjäläinen. Ensimmäisen suomennoksen, Avoimet ovet, kuuntelin joulukuussa uudestaan. Siinä Emma ja Nyllet tutkii niin sanottuja näyttömurhia, jotka jollain tavoin liittyivät asuntonäyttöihin. Sarenbrant onneksi jatkaa sarjan kirjoittamista ja uusin kirja, Mytomanen, julkaistiin Ruotsissa toukokuussa 2020. 

Annan tälle kirjalle neljä+ tähteä. Suosittelen!
Tämäkin kirja löytyy Nextoryssä, jossa minäkin sen kuuntelin. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.