keskiviikko 10. kesäkuuta 2020

Camilla Läckberg: Hopeasiivet


Camilla Läckberg: Hopeasiivet, ilmesyi äänikirjana 8.6.20, julkaisija Otava. Äänikirjan pituus on noin 8 tuntia ja lukijana suosikkini Karoliina Kudjoi. Tämä kirja on jatko-osa viime keväänä ilmestyneelle Kultahäkille. Fjällbacka-kirjasarjastaan tunnettu Läckberg on tehnyt uuden valtauksen tällaiseen naisellisempaan kirjoitustyyliin. Odotan kyllä kovasti, että Lackbeg palaisi taas Fjällbacka-sarjansa pariin.


Faye luuli, että kaikki on hyvin, mutta nyt hänen elämänsä järkkyy taas. Faye on saanut rakennettua uuden elämän ulkomailla, hänen ex-puolisonsa on vankilassa, ja Fayen Revenge-yritys menestyy. Juuri kun yritystä ollaan lanseeraamassa USA:han, ilmaantuu vakava uhka, ja Fayen on pakko palata Tukholmaan. Luottonaistensa avulla Faye aikoo taistella sen puolesta mikä on hänen – hän aikoo pelastaa itsensä ja ne, joita rakastaa.

Kirja jatkuu ajasta kaksi vuotta edellisen päättymisestä. Faye elää mukavasti etelän lämmössä äitinsä ja tyttärensä kanssa, kunnes hänen yrityksessään havahdutaan siihen, että joku haalii Revengen osakkeita. Yllättäen samaan aikaan tapahtuu myös toinen pysäyttävä tapaus. Faye joutuu miettimään tarkaan strategiansa ja valitsee lähelleen luotettavia toimijoita. Myös rakkausrintamalla kukoistaa, kun hän kohtaa Davidin. Mutta voiko tähän luottaa?

Tavallaan kirja on vähän liikaa ensimmäisen toistoa. Ja seksikohtauksiakin on taas luvassa... Kirjan edetessä onneksi päästään asiaan ja jännitys alkaa tiivistymään. Tästä puolesta olisi voinut ehkä saada enemmänkin asiaa!

Toisessa juonenkulussa seurataan nuoren tytön elämää Fjällbackassa ja melko pian selviää, että kenestä siinä on kyse. Sekin juoni tiivistyy loppua kohden ja selittää joitain aikaisempia tapahtumia.


Kirjan loppuosa on mukaansatempaava ja aivan loppuun on jätetty koukku, joka jättää avoimeksi vielä uuden jatko-osan. En tiedä onko sellaista luvassa. Kirjailijan kiitokset on päivätty maaliskuulle 2020, joten aivan tuoreesta kirjasta on siis kyse.

Jos pidit Kultahäkistä, niin tämäkin kannattaa lukea. Kevyttä kesäviihdettä siis luvassa. Kirjan loppupuoli nosti arvosanan neloseen.

Myös tämän kirjan pääsee kuuntelemaan kätevästi Nextoryssä, josta mahdollisuus saada 30pv ilmainen kokeilujakso tästä linkistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.