tiistai 4. helmikuuta 2020

Michael Connelly: Kaksi totuutta

Michael Connelly: Kaksi totuutta. Tämä kirja ilmestyi jo viime syksynä 2019 ja pääsen kuuntelemaan sen vasta nyt. Olen aina pitänyt Connellyn kirjoista ja Harry Boshin seikkailuja on kiva seurata. Kirjan lukee Jukka Pitkänen ja sen pituus on vajaa 13 tuntia. Pitkäsen lukemista on mukava kuunnella.

Kirja alkaa asetelmalla, kun vanhaan tapaukseen löytyy uutta näyttöä, kun niitä päästään testaamaan nykyaikaisilla tekniikoilla. Harry Boshin kolmekymmentä vuotta sitten vankilaan toimittama mies pitäisi todetakin syyttömäksi. Tästähän Harry ei todellakaan innostu. Toisaalta hänelle tulee ajankohtaiseksi tutkittavaksi jutuksi käsistä riistäytynyt apteekkimurto.

Minä tykkään Connellyn kirjoista, kun niissä pääsee matkustamaan Kaliforniaan ja Los Angelesiin. Harry Bosh on miellyttävä päähenkilö. Hän on rehti ja reilu ja yrittää aina toimia mahdollisimman oikein. Aina se ei mene politikkojen mielen mukaisesti ja sen johdosta hänellä on ollut aikojen kuluessa hankausta niin pomojen kuin politikkojen kanssa. Kerran hän jopa heitti erään pomonsa kopin ikkunan läpi...🙈 Lisäksi hänellä on ollut huolehdittavinaan tytär. Myös työparien kanssa on ollut vuosien aikan kitkaa, mm. tietojen vuotamisesta mediaan. Harryn velipuolikin vierailee Connellyn kirjoissa. Kirjoissa kuvataan myös musiikkia runsaasti. Itse olen musiikin ystävä, mutta maku ei täsmää tässä tapauksessa...

Pian apteekkimurtoa tutkiessa Harry huomaa, että apteekkari-isällä on ollut jotain tekemistä pillerikaupan kanssa. Vanhoja ihmisiä kuskataan pikkubussilla klinikalle ja sitten apteekkeihin. Tätä tutkiessaan Harry joutuu peitetehtävään, kun hänkin ikänsä puolesta sopii klinikan asiakkaaksi. Samalla hän tutkii kolmekymmentä vuotta vanhaa tapausta yhdessä velipuolensa kanssa. Outoa tapauksessa on, että miten toisen miehen, joka on jo kuollut, dna:ta löytyi yllättäen tutkinta-aineistosta. 

Kivasti juonet etenevät limittäin ja tässäkin kirjassa kohtaus oikeudenkäynnistä. Aika rankka aihe pistää ajattelemaan, mutta kuitenkin viihdyttävä kirja. Suosittelen! Annan tälle kirjalle neljä+ tähteä. Helmet lukuhaasteessa sijoitan tämän kohtaan: Kirja kirjailijalta, joka on kirjoittanut yli 20 kirjaa....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.