maanantai 29. kesäkuuta 2020

Elina Backman: Kun kuningas kuolee


Elina Backman: Kun kuningas kuolee. 2020. Otava julkaisi tämän uutuuden äänikirjana toukokuun alussa. Kirjan lukee yksi suosikeistani, Sanna Majuri ja sen pituus on peräti 17 tuntia.  Painenetussa kirjassa on 495 sivua.

”Koukuttava kuin Läckbergin dekkarit” – Ilta-Sanomat
”Jännittävä ja taitavasti rakennettu kokonaisuus, jolle jää odottamaan jatkoa” – Helsingin Sanomat
Selvittämätön teinitytön kuolema 30 vuoden takaa vie toimittajan rakkauden ja vaietun julmuuden jäljille. Dekkarisarjan avaus on kuin kirpeä karkki.
Saana on saanut potkut, mutta hän olikin jo palamassa loppuun klikkijournalistina. Kesä tädin luona Hartolassa kuulostaa ihanalta mahdollisuudelta ottaa rennosti ja palautua. Kun Saana alkaa kaivella 30 vuotta aiemmin kuolleen teinitytön tapausta, pikkukaupungin rauha järkkyy.
Suomenlinnan Kuninkaanportista löytyy polttomerkitty ruumis, ja rikosylikomisario Jan Leino tiimeineen hälytetään paikalle. Janin elämä on taitekohdassa, mutta työnsä hän osaa. Tutkimus kuitenkin polkee paikallaan, ja Jan pelkää, että Suomenlinnan murha on vasta alkua.


Tämä on helsinkiläisen vuonna 1983 syntyneen Backmanin esikoisdekkari. Esittelyn mukaan tämä on dekkarisarjan avaus. Kirja luettu mm. seuraavissa blogeissa: Tuijalta. Kulttuuripohdintoja, Kirjojen kuisketta,  Luetut.net, Kirsin kirjanurkka, Annelin lukuvinkit sekä  Kulttuuri kukoistaa. Suosittu kirja siis kyseessä!

Kirjaan mahtuu monenlaista, kun pituuttakin on noin reilusti. Siiinä seurataan useampaa kertojalinjaa, mutta loppujen lopuksi kaikki päätyvät Hartolan idylisiin maisemiin. Rakkauskin roihuaa ja se on myös mukavaa seurattavaa tässä kirjassa. Lisäksi kirjaan mahtuu myös surua ja pelkoa. Hieman olisi ehkä voinut asioita tiivistää, mutta aivan mukavaa kesäkuuntelemistä tämäkin oli. 

Kokonaisuudessa aivan kelpo esikoiskirja ja myös kelpo dekkariksikin. Suosittelen dekkareista kiinnostuneille. Tämä toimii hyvin myös äänikirjana, kun lukujen alussa selvästi ilmaistaan, että missä mennään. Myös Sanna Majurin ääni sopii hyvin tähän kirjaan. Annan tälle kirjalle 3+ tähteä.

(Kuvat: otava.fi)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.