sunnuntai 31. toukokuuta 2020

Maria Adolfsson: Meren ja pirun välissä


Maria Adolfsson: Meren ja pirun välissä. Ilmestyy 29.5.2020. Tämä on Doggerland-sarjan kolmas osa. Lukijana suosikkini Karoliina Kudjoi. Äänikirjan pituus noin 11,5 tuntia. Julkaisija Tammi. Katso videotraileri tästä.

Maria Adolfsson on tukholmalainen kirjailija ja viestinnän ammattilainen. Meren ja pirun välissä on kolmas, itsenäinen osa Adolfssonin suuren suosion saavuttaneessa Doggerland-sarjassa, joka sijoittuu kuvitteelliseen saarivaltioon Pohjanmerelle, Skandinavian ja Ison-Britannian välimaille.

Lämminhenkinen tunnelma jatkuu Doggerlandissa Karinin ja kumppanien seurassa. Tällä on myös terveydellisiä huolia ja saakin yllättävän vastauksen lääkärintarkastuksista. Tämä pistää ajattelemaan. Tämän sarjan henkilöt ovat melko tavallisia ja järkeviä. Ensimmäisissä osissa heidän mukaan oli vähän vaikeaa päästä, mutta tässä osassa heihin tutustuu lisää. Ja Karenistakin alkaa löytyä inhimillisempiä puolia. Lisäksi keksityt paikat alkavat tuntua vähän tutummilta kirja kirjalta.

Ensin Karin tutkii suositun laulajan Lunan epäiltyä katoamista. Sen jälkeen hän palaa muiden kanssa tutkimaan naisiin kohdistuvaa väkivaltaa. Asiat kuitenkin alkavat selvitä aluksi oudolta kuulostavalla tavalla. Toisaalta Karenilla ajateltavaa riittää omastakin takaa. Ja kukan onkaan Billy ja miten hän liittyy mihinkään?

Suosittelen tätä kirjaa skandi-dekkarien ystäville. Annan kirjalle kolme ja puoli tähteä.

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa aika lupaavalta, Adolfsson (ensimmäinen osa) on mulla lukulistalla... kun vaan joskus sinne saakka pääsisi! Rakastan skandi-dekkareita.

    VastaaPoista
  2. Kyllä varmasti viihdyt tämän sarjan parissa. Henkilöhahmot syventyvät sarjan edetessä.

    VastaaPoista

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.