perjantai 22. toukokuuta 2020

Robin Cook: Virus


Robin Cook: Virus. Ilmestyi suomeksi vuonna 1988 ja on pelottavan ajankohtainen myös nykypäivänä! Harmillisesti sekä Kuume että Tahdon valtiaat puuttuvat äänikirjoina. Olen toki lukenut ne painettuna useampaaan kertaan ja todella hyviähän nekin on!

VIRUS LEVIÄÄ...
ONKO KUKAAN SILTÄ TURVASSA?
Ihmiskuntaa uhkaa tarttuva tauti. Se on suurin terveydellinen vaara sitten mustan surman. Salaperäinen tappava virus leviää erityisesti lääkäreiden keskuudessa, ja usein taudin uhreja ovat myös heidän potilaansa.
Nuori naislääkäri ryhtyy tutkimaan painajaismaisen taudin syitä ja vaikutuksia. Kollegojen epäluulo ja esimiesten nuhteet vievät hänet ahtaalle. Ja pian on hänen oma henkensä vaarassa.

Tästä kirjasta alkaa "sarja" Marissasta, joka tällä kertaa toimii tutkijana tartuntatautikeskuksesssa. Hänet lähetetään milloin mihinkin, missä jokin uusi tauti iskee. Tapaukset alkavat muistuttaa toisiaan, tappavaa ebola-virusta, johon tuntuu sairastuvan lääkäreitä.

Ongelmat suhteessaan pomoonsa eivät helpota Marissan työskentelyä. Onneksi hän saa apua Tadilta ja Ralfilta, jotka molemmat tuntuvat hänelle läheiseltä. Lopulta Marissa joutuu pakosalle, kun hän alkaa tutkimaan tarkemmin taustoja tautien säilyttämisestä ja tutkimisesta.

Kirjassa seurataan Cookimaiseen tapaan nuoren lääkärin itsenäisiä tutkimuksia, kun hän on haistavinaan salaliiton. Tapahtumat seuraavat toisiaan ja jännitys tiivistyy loppua kohden. Suosittelen kirjaa lääketieteellisistä jännäreistä pitävälle. Annan kirjalle neljä ja puoli tähteä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.