tiistai 26. toukokuuta 2020

Dmitri Gluhovski: RajallaDmitri Gluhovski: Rajalla, lukijana Toni Kamula, on kymmenosainen uutuussarja. Kokonaispituus reilut 10 tuntia. Tämäkin kuuluu Storytel Original -sarjaan.

Uusi hurja dystopia suositun Metro-sarjan kirjoittajalta! Lyhyen mutta tuhoisan sodan aikana Venäjällä käytetään kammottavaa salaista asetta. Sodan jälkeen maasta on jäljellä enää pieni osa, ”Moskovian imperiumi”. Valtion itäraja sijaitsee vain muutaman sadan kilometrin päässä pääkaupungista ja myötäilee Volgaa, joka on muuttunut tappavan myrkylliseksi ja ylitsepääsemättömäksi. Moskoviaan ole koskaan tullut Volgan toiselta rannalta ketään. Ei ennen tätä päivää... Venäläinen menestyskirjailija palaa nyt viimeistä kertaa tuhoutuneen maailman teemoihin. Rajalla on pelottavan ajankohtainen tarina vastuusta ja vastuuttomuudesta sekä siitä, kuinka jätämme omat virheemme ja rikoksemme lastemme kannettaviksi. 
JAKSO 1: Vartioaseman arki on asettunut uomiinsa ja ihmiset ovat jotenkuten sopeutuneet katastrofin jälkeiseen elämään. Jegorin on vaikea tulla toimeen vanhempiensa kanssa, erityisesti isäpuolensa, joka toimii vartioaseman päällikkönä. Kauniin Michellen iPhone lakkaa toimimasta, ja Jegor päättää lähteä tuhoutuneeseen Jaroslavliin etsiäkseen Michellelle uuden puhelimen. Autioituneessa kaupungissa piilee kuitenkin vielä paljon salaisuuksia ja arvoituksia. Sillan kupeessa partioivat miehet vartioivat kaupunkia, mutta sillan yli ei ole tullut ketään kymmeneen vuoteen – ennen kuin tänään...

Dystopioita on kyllä moneen junaan ja tämä on yksi niistä. Kirjassa seurataan pienen vartioaseman arkea, kun ruoka alkaa loppumaan ja harvoilla ja valituilla on lihamureketta säästöissään. Sillan yli saapuu kuuro pappi, jolla on omat näkemyksensä maan tilasta.

Täytyy sanoa, että tämä(kään) ei saanut minua oikeaan tunnelmaan, ja kuuntelukokemus jäi vaisuksi. Suosittelen kuiteknkin dystopian ystäville. Annan tälle kirjalle vain kaksi tähteä...


2 kommenttia:

 1. Dystopiat eivät oikein ole mun juttu. Kuuntelin vastikään Piia Leinon Yliajan, se ei niin kovin dystooppiselta tänä päivänä tuntunut. Bloggaus tulee, jahka ehdin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Dystopioita on kyllä tosi monenlaisia!
   Jäänpä odottelemaan postaustasi!

   Poista

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.