perjantai 29. toukokuuta 2020

Arianna Bommarco: Pimeä perintö


Arianna Bommarco: Pimeä perintö, osat 1-10, äänikirja yhteensä noin 10 tuntia, lukijana Marvi Takatalo, julkaisija Storytel.

Carolina elää täydellistä elämää: hänellä on menestynyt ura, upea aviomies ja ihana koti Viikenin huvilakaupunginosassa. Sarja vastoinkäymisiä kiskaisee kuitenkin maton Carolinan jalkojen alta. Hän menettää työpaikkansa ja mies häipyy nuoremman mukaan – eikä Carolina kehtaa tunnustaa tilannetta edes ystävilleen. Kun taloudellinen katastrofi uhkaa, Carolina päättää myydä perimänsä taidemaalauksen huutokaupassa. Hän jättää kertomatta, että taulu on taidokas väärennös. Myyntitulot näyttävät pelastavan Carolinan henkilökohtaiselta konkurssilta, mutta pian häntä lähestyy salaperäinen mies, joka tietää väärennöksestä.

ENSIMMÄINEN OSA: Carolina on tapansa mukaan varaamassa hyvissä ajoin hiihtolomamatkaa perheelleen, kun aviomies pudottaa pommin. Mies ei halua tulla hiihtolomalle – hän haluaa avioeron. Carolina on ollut työtön jo jonkin aikaa, eikä miehen lähdettyä pysty ylläpitämään hulppeaa elintasoa, johon hän on tyttärensä Alicen kanssa tottunut. Carolinan on järjestettävä nopeasti rahaa, etteivät Alice ja naapuruston rouvat tajua hänen kiipeliään. Ratkaisu on myydä isältä peritty Picasson taulu. Ongelma on vain siinä, että taulu on väärennös.

Tämä kirjasarja on viihdyttävä ja joka osassa ilmaantuu aina jokin jännittävä uusi koukku, joka kannustaa kuuntelemaan seuraavan osan. Kirjan tunnelma on mukava yhdistelmä sekä jännitystä että keveyttä. Kirjassa seurataan kokoajan Carolinaa ja hänen tuskailujaan avioeron jälkeen teini-ikäisen tyttären yksinhuoltajana. Kuinka hän perustaa yrityksen, joka alkaa menestymään ja lisäksi seurataan, kuinka hän osallistuu kirjaklubiin muiden rouvien kanssa.

Suosittelen pohjoismaisten nais-dekkaristien ystäville. Tämä on vähän erilainen jännäri. Annan kirjasarjalle neljä- tähteä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.