perjantai 15. toukokuuta 2020

Robin Cook: Aivot


Robin Cook: Aivot. Tämä kirja on vuodelta 1982. Olen siis lukenut nämä Cookit useaan kertaan painettuina. Nyt sitten on vuorossa uusi kierros äänikirjoina. Tämä on kolmas suomennettu teos.

Huikeat ulottuvuudet saava jännäri tietokonekauden sairaalasta. Ovatko tapahtumat vain mielettömiä, mielikuvituksen synnyttämiä painajaisia vai jo täyttä totta?

Neurologian apulaisylilääkäri Martin Philips kokeilee uutta röntgenkuvia tutkivaa supertietokonetta, joka johtaa hänet vahingossa pelottavien tapahtumien jäljille. Hobsonin yliopistollisessa keskussairaalassa tapahtuu jotain hyvin outoa. Nuoret, terveet naiset saavat äkillisiä sekavuuskohtauksia, poliklinikalle rutiinitarkastuksiin saapuneita naisia katoaa jäljettömiin, eräs nainen kokee selvittämättömän, tuskaisen kuoleman leikkauspöydällä. 

Philipsin tietokone huomaa näiden naisten aivokuvissa yhtäläisiä, selittämättömiä poikkeamia. Tapausten salaperäisyys saa Philipsin todella kiinnostumaan, mutta ennen kuin hän huomaakaan, on hän keskellä kavalaa, painajaismaista salaisuutta, vastassaan niin mahtavia voimia, ettei hänellä näytä olevan kuin kaksi mahdollisuutta –liittyä heihin tai kuolla!

Kiva lukea kirjaa sailaala-ajasta, jossa tietokonetomografia (TT-kuvaus) on uusinta uutta ja tietokoneita vasta aletaan ottaa käyttöön sairaalamaailmassa. Cookimaiseen tapaan kirjassa seurataan lääkäreitä, tässä lähinnä Martinia, joka törmäilee sairaalan viidakossa niin kauniin naisen, ärheän kirurgin kuin sairaalan johtajan välimaastoissa.

Kirja on sopivan jännittävä ja toiminta etenee sujuvasti. Suosittelen Cookin tuotantoon tutustumista kaikille jännityksen ystäville. Annan kirjalle 4- tähteä.

2 kommenttia:

 1. Tuleepa nostalginen oli tuosta kannesta. 😊 Luin Cookin kirjoja joskus teinivuosina, ja näihin voisi olla ihan hauskaa palata taas. Pop Sugar -lukuhaasteessa on sellainen kohta kuin Medical thriller, siihen tämä sopisi hienosti. 😁

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen palaamaan!
   Minäkin luin näitä teininä ja sitten kun palasin takaisin kirjojen pariin uudelleen, niin aloitin taas näistä uudelleen!

   Poista

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.