sunnuntai 17. toukokuuta 2020

Sofie Sarenbrant: Kerjäläinen


Sofie Sarenbrant: Kerjäläinen. Kolmas suomennos Sarenbrantin uudesta Emma Sköld-sarjasta. Olen kuunnellut nämä  kolme kirjaa jo heti ilmestyttyään viime vuonna, mutta koska niihin sisältyy koukkuja, joihin tuntui mukavalta palata myöhemmin uudestaan, niin päätin kuunnella ne uudestaan ennen, kuin seuraava osa Syntipukki ilmestyy kesäkuussa. Nyt on siis vuorossa tämä Kerjäläinen.

WSOY on suomentanut tiuhaan tahtiin tätä suosittua uutta skandi-dekkarikuningatarta, mutta aloitti harmillesesti julkaisun vasta kolmannesta Sköd-sarjasta. Toivottavasti ne kaksi ensimmäistäkin osaa saadaan pian suomeksi! Lisäksi Sarenbrant kirjoittanut paria muutakin dekkarisarjaa.

Tämä kirja jatkuu siitä koukusta mihin viimeksi jäätiin. Suosittelenkin lukemaan sarjan järjestyksessä... Emman sukulaiset viettävät tämän muistotilaisuuttaan ja Iines-parka on taasen poissa äitinsä luota. Aluepoliisipääliköllä tuntuu olevan kätensä joka sopassa ja hänestä paljastetaankin heti alkupuolella monenlaisia tietoja. Emman entinen työtoveri Nylen ei pääse eroon kaipuustaan Emmaan ja haluaa löytää syyllisen tämän kuolemaan. Myös Emman siskolla Josefinillä on vaikeaa.

Kaikki ei kuitenkaan ole sitä, miltä näyttää. Tilanteet avautuvat pikkuhiljaa... Näissä kirjoissa tapahtuma soljuvat sujuvasti eteenpäin ja lukijasta pidetään kiinni koukku toisensa jälkeen. Henkilöhahmot ovat mukavan tavallisia ja sympaattisia ja tunnelma on sopivan jännittävä.  Raakuuksia ei kirjassa ole.

Suosittelen kirjaa dekkarien ystäville. Näissä kirjoissa tehdään muutakin, kuin vain selvitetään rikoksia. Henkilöihin pääsee mukavasti myös tutuksi. Annan kirjalle neljä tähteä.

4 kommenttia:

 1. Niin on!
  Toivottavasti myös alkupään osat julkaistaisiin pian!

  VastaaPoista
 2. Minua ärsytti tässä kirjassa alkuasetelma, mutta kyllähän tämä kaiken kaikkiaan lopulta varsin vetävä dekkari on. Jännä ratkaisu tuo, että sarjaa alettiin suomentaa vähän kuin keskeltä. Saapa nähdä, suomennetaanko alkupään osia joskus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jännästi nämä aina koukuttavat seuraavaan osaan!
   Odotellaan näitä alkupään osia!

   Poista

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.