perjantai 5. toukokuuta 2023

Sebastian Fitzek: Soittolista


Tämän kirjan kustantaja on Bazar, tämä on ilmestynyt 2.5.23. Kiitokset kustantajalle arvostelukappaleesta. Äänikirjan pituus on noin 10 tuntia ja sen lukee Tuukka Haapaniemi. Edellinen Fitzekin jännäri oli niemltään Sielunmurskaaja ja seuraava jännäri ilmestyy taas ensi syksynä. Kaikki Fitzekin jännärit löytyvät tästä linkistä. 

*
Kadonnut tyttö, jonka elämä on viidentoista kappaleen varassa

Sebastian Fitzekin ravisuttavassa trillerissä ainut vihje kidnapatun teinin olinpaikasta on hänen soittolistansa.

15-vuotias Feline Jagow katoaa jäljettömiin matkalla kouluun. Felinen hätääntynyt äiti palkkaa yksityisetsivä Alexander Zorbachin löytämään tyttärensä ennen kuin on liian myöhäistä. Zorbach löytää internetistä kadonneen tytön tekemän soittolistan, jota Feline on kuunnellut aktiivisesti ennen katoamistaan.

Yksityisetsivän yllätykseksi soittolistaa on muokattu vain kaksi päivää aiemmin. Yrittääkö Feline kertoa jotakin sijainnistaan ja kohtalostaan soittolistan kappaleiden avulla? Voiko listasta löytyä avain hänen pelastamiseensa? Zorbachin tutkiessa soittolistaa kuumeisesti hän ei osaa odottaa, että sen mysteerit saattavat syöstä hänet painajaismaiseen kilpajuoksuun aikaa vastaan, jossa jokainen osapuoli joutuu kamppailemaan selvitäkseen hengissä. 

Soittolista on Sebastian Fitzekin intensiivinen trilleri, joka kuljettaa ihmissielun pimeimpiin syövereihin ja saa lukijan haukkomaan henkeään jokaisessa juonenkäänteessä.

Kirjaan liittyvä soittolista löytyy Spotifysta kirjailijan nimellä.

Sebastian Fitzek (s. 1971) on Saksan kaikkien aikojen menestynein ja lukuisia kirjallisuuspalkintoja niittänyt jännityskirjailija. Hänen kirjansa löytyvät vuosi toisensa perään myydyimpien kirjojen listan kärkipäästä. Fitzekin kirjoja on myyty yli 13 miljoonaa kappaletta 36 maassa. Bazar on julkaissut häneltä suomennettuina teokset Potilas, Matkustaja 23, Ikkunapaikka 7A, Terapia ja Sielunmurskaaja. Toukokuussa 2023 ilmestyy suomeksi Soittolista ja marraskussa Unissakävelijä. 
*
Tämä kirja oli aivan jännittävä, mutta en oikein päässyt sen imuun missään vaiheessa. Kappaleet olivat lyhyitä ja niihin oli äänikirjana vaikea päästä sisään. Tähän kirjaan liittyy myös soittolista Spotifyssa ja tsekkasin myös sen, kiva idea. Osa Fitzekin kirjoista on ollut loistavia, yksi sai jopa täydet 5 tähteä.

Suosittelen tätä kirjaa trillerien ystäville. Annan tälle kirjalle kolme tähteä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.