maanantai 14. marraskuuta 2022

Sebastian Fitzek: Sielunmurskaaja


Tämä kirja on yksi syksyn odotetuimmista uutuuksista ja sen julkaisija in Bazar. Äänikirjan pituus on reilut 8 tuntia ja sen lukee Ville Tiihonen. Fitzekin kirjat löytyvät tästä linkis. Niitän julkaistu Suomessa jo useita. Kustantajalle kiitokset arvostelukappaleesta.
*
Toivo, että hän tuhoaa vain kehosi

Sebastian Fitzekin armoton trilleri Sielunmurskaaja vie suljettujen ovien taakse laitokseen, jonka käytävillä kulkee äärimmäisen vaarallinen psykopaatti

Sielunmurskaajaksi nimitetty rikollinen on kiduttanut kolme ihmistä täysin katatoniseen tilaan, ja ainoa vihje tekijän henkilöllisyydestä on jokaisen uhrin käteen jätetty arvoituksellinen muistilappu. Kolmannen uhrin jälkeen Sielunmurskaaja katoaa jäljettömiin, ilmeisesti sadistiseen leikkiinsä kyllästyneenä.

Samaan aikaan berliiniläisen yksityisklinikan ulkopuolelta lumihangesta löydetään mies, jonka muisti on kadonnut kokonaan. Talvinen sää kääntyy yhtäkkiä vaaralliseksi lumimyrskyksi. Muistinsa menettänyt mies viedään suojaan klinikalle, joka jää pian tyystin eristyksiin ulkomaailmasta lumimassojen vuoksi. Kun klinikan pääpsykiatri löydetään täysin katatonisena, kryptinen muistilappu kädessään, on selvää, että Sielunmurskaaja on jälleen palannut.

Jännityksen suvereenisti hallitseva Sebastian Fitzek sulkee Sielunmurskaaja-trillerissään lukijan armoa antamatta telkien taakse kaikista vaarallisimman ihmispedon kanssa.
*

Mielisairaala milijöönä ei nyt oikein innostanut ja minuta tämä ei ollut lainkaan niin vetävä kuin edeltäjänsä, Terapia. Tässä ei ollut onneksi henkilöitä kovin paljoa, joten kirjaa oli helppo seurata myös äänikirjana. Muuten en oikein päässyt tämän kirjan imuun, vaikka jännitystä oli koko kirjan ajan. Jos tykkäät psykologisista jännäreistä, niin suosittelen tutustumaan. Annan tälle kirjalle 3 tähteä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.