perjantai 26. toukokuuta 2023

Robin Cook: Kantasolu

 

Tämä kirja on vuodelta 2011 ja sen kustantaja on Gummerus. Äänikirja löytyy Celiasta ja sen pituus on 12,5 tuntia. Tämä on osa Lauriesta ja Jackista kertovaa sarjaa. Cookin kirjat löytyvät tästä linkistä. 
*
Paljonko uusien lääketieteen patenttien eteen ollaan valmiita uhraamaan? 

Kuolinsyyntutkija Laurie Montgomery-Stapleton palaa äitiyslomalta töihin. Hän on huolissaan siitä, miten hänen poikansa JJ pärjää kotona lastenhoitajan kanssa, eivätkä hänen huolensa lopu siihen. Laurien ensimmäinen tutkittava tapaus on tuntematon japanilainen mies, jonka kuolemassa tuntuu olevan jotain outoa.

Laurie ryhtyy tutkimaan tapauksen taustoja tarkemmin ja huomaa pian sekaantuneensa kansainvälisten rikollisjärjestöjen hämäräperäisiin puuhiin. 

Kantasolututkimukseen liittyvään patenttikiistaan on sotkeutunut niin New Yorkin mafia kuin Japanin pahamaineinen yakuza. Pian Laurie saa henkilökohtaisen muistutuksen siitä, mitä voi seurata kun uhmaa heidän käskyjään.
*
Laurie palaa töihin ja pelkää, ettei ole tarpeeksi pätevä työhön. Hänen ensimmäinen tapauksensa osoittautuukin muuksi kuin ensi epäiltiin ja niin on seikkailu taas alussa. Pian hän saa uhkauksen ja koko perhe on pian vaarassa. 

Tämä on kyllä todella hyvä sarja ja myös tämä kirja on mitä mainioin. Olen lukenut näitä useasti ja aina vain uudestaan ja uudestaan jännitys tiivistyy ja vetää mukanaan. Henkilöt ovat uskottavia ja heihin voi hyvin samaistua. Myös kirjan sijainti New Yorkissa on mitä parhain. Monesti tätä sarjaa lukiessa tulee katsottua kartasta paikkoja ja sijainteja. Lisäksi nämä eivät ole mitenkään raakoja tai väkivaltaisia.

Suosittelen tätä kirjaa kaikille jännityksen ja lääketieteen ystäville. Annan tälle kirjalle 5- tähteä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.