perjantai 19. toukokuuta 2023

Jo Nesbø: Veritimantit

 

Tämä kirja on viides osa suositussa Harry Hole -sarjassa. Suomennos on alunperin vuodelta 2006.Tämä on myös pitkä äänikirja ja vähän liikaa venytetty minun makuuni. Joskin jännitystä kyllä riittää loppuun asti. 
*
On kesä, loma-aika. Murhatun nuoren naisen silmäluomen alta löytyy 5-sakarainen veritimantti. Kun melkein kaikki rikostutkijatkin lomailevat, joutuu Harry Hole tutkimaan tapausta yhdessä vihaamansa Tom Waalerin kanssa.
Holen ryyppyputki on jatkunut pitkään eikä loppua tunnu näkyvän kuin virkauralle. Tosin poliisijohtaja on lomalla ja Harryn eropaperi makaa pöydällä vahvistamattomana.
Murha ei jää yksittäiseksi. Ja veritimantit yhdistävät vainajia. Myös luvun 5 merkitys alka valjeta Holelle, vai alkaako sittenkään?
On myös väistämätöntä, että Holen ja Waalerin on joko ryhdyttävä yhteistyöhön tai selvitettävä välinsä lopullisesti...

Veritimantit on jälleen yksi osoitus Jo Nesbøn kyvystä pitää tarina näpeissään ja lukija otteessaan.
”Omintakeinen, kiero ote näkyy jo romaanin avauksesta…Kylmäverinen aloitus, klassikkoaineista.” – Helsingin Sanomat
*
Harry kipuilee alkoholin, työn sekä Rakelin kanssa. Olegin kanssa kaikki on mutkatonta, mutta muuten elämä on vaikeaa. Ellenin kuolema on vielä selvittämättä ja sekin rassaa Harryä. Hän saa potkut ja auttaa poliisivoimia vielä yhdessä jutussa, jossa on kyse sarjamurhaajasta, ja niihin hän on erikoistunut. Myös välit Tom Waalerin kanssa vaativat selvittelyä.

Tämä on kyllä hyvä kirja ja sarjan parhaimmistoa. Annan tälle kirjalle 5- tähteä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.