tiistai 9. toukokuuta 2023

Christina Wahldèn: Miehiltä kielletty


Tämä on kolmas osa Austraalian pohjois-osiin sijoittuvassa sarjassa. Ensimmäinen osa oli niemltään Älä puhu kuolleista ja toinen osa Syklonivaroitus. Tämän sarjan kustantaja on Minerva. Kiitos heille arvostelukappaleesta.

Tämään äänikirjan pituus on 11 tuntia ja sen lukee Hannamaija Nikander. Tämä on juuri sopivan pituinen kirjan minun makuuni ja kuuntelin sen 1,25 nopeudella.
*
"Jännittävä ja intensiivinen dekkari, joka on paljon enemmän kuin tavallinen rikosromaani.” – Västernorrland

Paikka, joka on pyhitetty vain naisille. Kaivosyhtiö, jolle mikään ei ole pyhää. Murha, jonka tekijä on löydettävä, ennen kuin on liian myöhäistä.

Paikallinen poliitikko löytyy Darwinin oikeustalosta murhattuna. Tämä on hiljattain antanut kaivosyhtiölle luvan suorittaa kaivauksia paikalla, joka on alkuperäisväestölle pyhä. Gulgulan synnytysluola, jota alkuperäisväestön naiset ovat käyttäneet tuhansien vuosien ajan, on vaarassa tuhoutua. Raivostuneet mielenosoittajat painostavat poliitikkoja ja poliisia.

Murhaa tutkivat Jess ja Bluey saavat todeta, että tapaus on paitsi monimutkainen, myös erittäin tulenarka. Jännite kaupungissa kasvaa kasvamistaan.

Jessille tapaus on erityisen vaikea, sillä hänen on kuulusteltava niin ystäviään kuin sukulaisiaankin. Voisiko joku alkuperäiskansaan kuluva todella olla teosta vastuussa?

Miehiltä kielletty on Darwin-sarjan kolmas osa.

Christina Wahldén (s. 1965) on ruotsalainen kirjailija ja journalisti. Hän on kirjoittanut niin lapsille kuin aikuisille ja saanut lukuisia kirjallisuuspalkintoja, mm. Ruotsin vuoden parhaan lasten- ja nuortendekkarin palkinnon. Toimiessaan vuosia Svenska Dagbladetin rikostoimittajana hän raportoi ennen kaikkea naisiin ja tyttöihin kohdistuvasta rikollisuudesta, parisuhde- ja nk. kunniaväkivallasta sekä ihmiskaupasta. Australiaan Wahldén tutustui opiskellessaan dramaturgiaa Sydneyn yliopistossa. Darwin-sarjassa ovat aiemmin suomeksi ilmestyneet kirjat Älä puhu kuolleista ja Syklonivaroitus.
*
Jessillä on huolia, hän pelkää olevansa raskaana, vaikkei kunnolla edes seurustele. Lisäksi Jess on hakenut opiskelemaan toiselle paikkakunnalle... Kaiken lisäksi Jessin sisko on vakavasti sairas. Blueyllä taas on todettu diabetes ja hän on joutunut dieetille. Molemmat joutuvat tutkimaan ministerin kuolemaa ja epäilykset kohdistuvat mielenosoittajiin. Nämä suojelevat alkuperäisväestön synnytysluolaa. Uraanikaivosta on vastutettu ja ministeri on hyväksynyt tämän kaivoksen. 

Tässä sarjassa tutustutaan Australian alkuperäisväestöön ja kulttuuriin. Mukava seurata paikallista elämää. Suosittelen tätä kirjaa kaikille jännityksen ja Austraalian ystäville. Annan tälle kirjalle neljä tähteä.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.