maanantai 22. toukokuuta 2023

Michael Connelly: Kuilun partaalla/The Narrows

 


Tätä kirjaa ei löydy suomeksi äänikirjana, joten se on luettava englanniksi... Se löytyy mm. Bookbeatista ainakin. Äänikirjan pituus on 11 tuntia ja sen lukee Len Cariou. Äänikirjassa on englantilaiseen tapaan muita äänitehosteita, kuten taustamusiikkia ja muita taustaääniä. Ihan mielenkiintoista niinkin.

Tämä on 10. osa suositussa Harry Bosch -sarjassa ja suomennos on vuodelta 2005. 
*
FBI-agentti Rachel Walling saa tiedon, että Runoilijaksi kutsuttu sarjamurhaaja on jälleen liikkeellä. Vuosia sitten Rachel jäljitti sarjamurhaajaa, joka jätti Edgar Allan Poen runojen säkeitä murhapaikoille ja joka lopulta paljastui Rachelin omaksi pomoksi.

Harry Bosch saa samoihin aikoihin puhelun Terry McCalebin vaimolta. Boschin ystävä, ex-agentti McCaleb on löytynyt kuolleena veneestään. Vaimo pyytää eläkkeelle jäänyttä LAPD:n etsivää tutkimaan miehensä epäilyttävää kuolemaa. Pian Harrylle selviää, että edesmennyt kaveri oli sekaantunut Runoilijan etsintään. Harryn ja Rachelin polut yhtyvät. Jahdatessaan murhaajaa he kulkevat Nevadan autiomaista Los Angelesin pimeille kujille ja sadevesikanavien hylätyille rannoille, joille kukaan ei halua astua öiseen aikaan.

Michael Connellya jäi vaivaamaan Runoilijaksi kutsutun sarjamurhaajan kohtalo samannimisestä romaanista ja hän päätti kirjoittaa sille jatko-osan Kuilun partaalla. Pääosassa on useista Connellyn jännäreistä tuttu kovaksikeitetty Harry Bosch. Connellyn ura alkoi komeasti, sillä esikoisteos Tunnelirotta sai arvostetun Edgar-palkinnon. Michael Connelly on voittanut teoksillaan USA:ssa myös Anthony-, Macavity-, Nero-, Barry- ja Ridleypalkinnot, Japanissa Maltese Falcon –palkinnon, Ranskassa .38 Caliber- ja Grand Prix –palkinnot sekä Italiassa Premio Bancarella -palkinnon. Amerikkalainen GQ-lehti nimesi Connellyn viime vuonna maailman parhaaksi dekkarikirjailijaksi. 
(Gummerus)
*
Bosch on eäkkeellää ja yksityisetsivänä ja haikailee paluuta poliisivoimiin. Vasta hän on saanut tietää, että hänellä on tytär Eleanorin kanssa, joka asuu Las Vegasissa. Aina kun vain ehtii, Harry käy tyttöään katsomassa. Juttu vie mennessään ja yhdistettyään Rachelin kanssa voimansa, kaksikko etsii Runoilijaa.

Tämä sarja jatkuu mukavasti vuosittain suomennetuina jännäreinä seuraavasti:Aavikon tähti ilmestyy 31.8.23, jossa Boss ja Ballard seikkailevat jälleen, edellinen osa oli nimeltään Hämärän tunnit.

Suosittelen tätä kirjaa kaikille jännityksen ystäville. Annan tälle kirjalle 4,5 tähteä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.