torstai 18. toukokuuta 2023

Mikaela Bley: Riivinrauta

 

Tämä on kolmas osa Ellen Tamm -sarjassa. Äänikirjan pituus on 9,5 tuntia ja sen lukee Janna Räsänen. Kustantaja on Tammi. 
*
Hirviö vai uhri? 

Murhasiko oikeusministeri työntekijänsä? Ellen Tamm -sarjan kolmannessa osassa naispoliitikko joutuu ankaran ajojahdin kohteeksi. 

Oikeusministeri Louise Bohmanin sihteeri on kuollut, ja leski syyttää Louisea murhasta. Ei aikaakaan, kun media on jo piirtänyt kuvan hirviöstä ja ajanut ministerin kotiinsa loukkuun. Rikostoimittaja Ellen Tamm kiinnostuu kohusta ja päättää selvittää totuuden Louisesta. Mutta skandaalin takaa paljastuukin salaisuuksia, jotka horjuttavat Ellenin uskoa tehtävään… 

Mikaela Bleyn suosittu dekkarisarja on kuin luotu Liza Marklundin faneille. Tukholmalaisen rikostoimittaja Ellen Tammin tutkimuksia varjostaa menneisyyden selvittämätön tragedia. 

Ruotsalaisdekkaristi Mikaela Bley (s. 1979) asuu Tukholmassa miehensä ja kolmen lapsensa kanssa. Ennen kirjailijanuraansa hän työskenteli sarjojen sisäänostajana TV4-kanavalla. Oikeudentuntoisesta toimittajasta kertovan Ellen Tamm -sarjan avausosa Tyttörukka (suom. 2023) sinkautti Bleyn saman tien pohjoismaisten rikoskirjailijoiden kärkeen. Hänen toinen jännitysromaanisarjansa kertoo rikostutkija Henrik ”The Killer” Hedinistä. 
*
Tämä ei ole niin mielenkiintoinen kuin edeltäjät. En niin jaksa innostua enenpää tästä sarjasta. Annan tälle kirjalle 3- tähteä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.