lauantai 6. toukokuuta 2023

Karin Wahlberg: Mattokauppiaan kuolema

 

 Tämä kirja on ilmestynyt 2.5.23 ja sen kustantaja on Book Beat. Äänikirjan pituus on noin 15 tuntia ja sen lukee Markus Bäckman. Tämä on 7, osa Claes Claesson -sarjassa. 
*
Rikoskomisario Claes Claesson on tuore kahden lapsen isä. Hänen pitäisi olla kotona huolehtimassa lisääntyneestä perheestään, kun hän joutuu yllättäen lähtemään Istanbuliin tutkimaan murhatun mattokauppiaan menneisyyttä. Tai joutuu ja joutuu. Turkki on aina kiehtonut häntä, mutta huono omatunto kalvaa…

Ylilääkäri Veronica Lundborg kiittää onneaan siitä, että synnytys sujui tälläkin kerralla hyvin. Tokihan hän tahtoo suoda Claesille jännittävän ulkomaanmatkan, mutta on silti raskasta olla vasta synnyttäneenä yksin kotona hoitamassa kahta pientä tyttölasta. On kuitenkin ihanaa, kun ei tarvitse olla töissä, sillä sairaalassa tapahtuu kaikenlaista kummaa.

Carl-Ivar Olsson on ystävällinen ja pian eläkkeelle jäävä mattokauppias Oskarshamnista. Kuka hänet tahtoisi murhata? Onko kyse ryöstömurhasta, vai onko hänen traagisen kuolemansa takana kimurantimpi motiivi?

Annelie Daun, mattokauppiaan siskontytär ja liikkeen apulainen, on murheissaan enonsa kuolemasta. Eikä asiaa helpota lainkaan, kun hän pääsee Carl-Ivarin salaisuuden jäljille.
*
Tämä on ihan kiva sarja ja aion seurata sitä jatkossakin. Claes on ihna kiva päähenkilö. Suosittelen tutustumaan. Lähinnä ainut mikä tässä kirjassa häiritsi oli sen pituus. Vähän lyhyempi kirja olisi ollut parempi. Annan tälle kirjalle 4- tähteä. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.