keskiviikko 24. toukokuuta 2023

Liza Marklund: Rautaveri

 

Tämä on viimeinen osa suositussa Annika Bengtzon -sarjassa. Se on vuodelta 2015. Edellinen osa oli nimeltään Ajojahti. Markulundin kirjojen postaukset löydät tästä linkistä. Tämä sarja päättyy tähän kirjaan ja Marklund piti vähän taukoa kirjoittamisessa, nyttemin on sitten ilmestynyt uusi Pohjois-Ruotsiin sijoittuva sarja. Tämän kirjan kuuntelin äänikirjana Celiassa. 

*
Liza Marklundin kirjoja on myyty Suomessa jo yli miljoona kappaletta! Lue kuinka rakastetun Annika Bengtzonin tarina päättyy. 


Yhdennessätoista ja viimeisessä dekkarissa Annika Bengtzon kohtaa menneisyytensä kipupisteet. Hänen sisarensa Birgitta on kadonnut jäljettömiin. Sisarusten välit ovat etäiset, mutta juuri ennen katoamistaan Birgitta on yrittänyt pyytää Annikalta apua.
Kvällspressenin rikostoimittajana Annika seuraa raakoja murhia käsittelevää oikeudenkäyntiä. Sitten päätoimittaja kertoo, että lehden paperiversio lopetetaan. Annika luovii uusperheen arjessa ja koettaa selättää paniikkikohtaukset. Sisarta jäljittäessään hänen on kohdattava lapsuudenperheensä tulehtuneet haavat.
*
Annika voi huonosti. Hän on saanut paniikkikohtauksen ja lapset soittivat ambulanssin. Annika käy psykologilla ja kohtaa menneisyytensä haamuja. Painettu lehti päätetään lakkauttaa ja Annikalla on juttu kesken. Kirjassa Studio sex Annika tutkii nuoren naisen kuolemaa ja nyt hän palaa tähän juttuun. Thomas on katkera, kun hän on menettänyt kätensä ja vaimonsa. 

Tämä on kyllä hyvä sarja ja sen lukee aina vain uudestaan ja uudestaan. Annikan elämää on ollut mukava seurata ja olisi kyllä mukava, jos siihen ilmestyisi vielä josku jatko-osa. Suosittelen tätä sarjaa ja kirjaa kaikille jännityksen ystäville. Annan kirjalle 4,5 tähteä.

2 kommenttia:

  1. Tykkäsin tosi paljon tästä sarjasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, mukavaa, että Marklund kirjoittaa vielä lisää jännäreitä...

      Poista

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.