keskiviikko 17. toukokuuta 2023

Robin Cook: Perimä

 

Tämä kirja on vuodelta 2010 ja se löytyy äänikirjana Celiasta, sen pituus on noin 15 tuntia. Tämä on osa Jackista ja Lauriesta kertovaa sarjaa ja edellinen osa on nimeltään Äkkikuolema. Cookin kirjat löytyvät tästä linkistä.
*
Tieteen ja uskon rajamailla

Mikä saa ihmiset hakemaan apua itämaisten hoitomuotojen harjoittajilta tai jopa henkiparantajilta? Tehdäänkö epätoivolla rahaa? Kuolinsyyntutkija Jack Stapleton alkaa perehtyä vaihtoehtolääkinnän maailmaan suoritettuaan ruumiinavauksen nuorelle opiskelijalle, joka menehtyi pian kiropraktikolla
käynnin jälkeen.

Jackin entinen opiskelukaveri, arkeologi Shawn Daughtry tekee löydön luvattomissa kaivauksissa Pietarinkirkon alla. Hän saa vihiä salaisuudesta, jonka paljastumisella olisi valtaisat kirkolliset ja lääketieteelliset seuraamukset. Tapaukseen tahtomattaan sotkettu kardinaali James O’Rourke, Jackin ja Shawnin ystävä hänkin, kääntyy Jackin puoleen salatakseen tutkimukset, jotka voisivat murentaa koko paavi-instituution.
*
Jackin ja Laurien kovasti odottama pikkupoika on vakavasti sairas. Laurie on kotona hoitamassa tätä ja Jack yrittää hukuttaa huolensa työntekoon. Kun Jackin koulutoverit ottavat yhteyttä, tämä päättää auttaa. Shawn on löytänyt vaimonsa kanssa Vatikaanista Pietarin haudasta luuarkun, jossa on salaperäisiä kirjoituksia. Jack päätyy auttamaan ystäväänsä ja toinen ystävä James taas pelkää, mitä arkusta löytyy ja miten se vaikuttaa katoliseen kirkkoon. Mielenkiintoinen historiaankin paneutuva kirja siis kyseessä.

Cookin kirjat ovat todella hyviä ja tämä sarja mitä mainioin. Suosittelen kyllä tutustumaan. Luin jo nuorena näitä kirjoja ja edelleen ne viehättävät ja niitä voi lukea aina uudestaan ja uudestaan. Seuraava kirja on nimeltää Kantasolu ja se on pian lukulistallani. 

Annan tälle kirjalle täydet viisi tähteä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.