keskiviikko 31. toukokuuta 2023

Seppo Jokinen: Kuka sellaista tekisi


Tämä on 13. osa suositussa Koskinen-sarjassa. Kirja on vuodelta 2008 sen kustantaja on Crime Time. Äänikirjan pituus on 11 tuntia ja sen lukee suosikkini Jukka Pitkänen. Sarjan edellinen osa on nimeltään: Viha on paha vieras.

Joku tappaa laitapuolen kulkijoita säännönmukaisesti Tampereella, mitä komisario Koskinen ei vielä tiedä valmistaessaan kaljahaukea naisystävälleen Linnealle. Pian Koskinen on taas työyhteisönsä arjen kanssa miettimässä, kuka murhaa alkoholisteja ja miten monta tietä alkoholismiin on. Miksi murhat? Johtuuko ilmiö siitä, ettei omasta taustasta poikkeavia haluta omaan ympäristöön asumaan, vai onko kyse alamaailman keskinäisistä välienselvittelyistä? Kenen tiellä, vai toistensako, juopot ovat? Tarkkaavainen lukija saattaa johtaa kaljahauen reseptistä jonkinlaisen vihjeen yhteiskuntakriiittisen juonen ratkaisusta. Ehkäpä joskus nähdään komisarion arkisen ruoan resptien valikoimakin. Romaani on rentoa, viihdyttävää ongelmanratkaisua tamperelaisessa miljöössä.

*

Koskinen on kesälomalla, mutta sattuu paikalle, kun laitapuolen kulkija löytyy kuolleena. Hän ei malta viettää lomaa Linnean kanssa ja tämä tykkää huonoa,  kun Sakari vain katoaa työpaikalleen päivä toisensa jälkeen. Jotain outoa on tekeillä, kun laitapuolen kulkijoita kuolee ilman, että luonnollista syytä löytyy ruumiinavauksessa. Koskinen päättää selvittää tapaukset, vaikka tuntuu, ettei kukaan välitä näistä kuolimista. 

Tämä on kyllä hyvä kirja ja olennainen osa sarjaa. Nämä on mukavia kirjoja, joissa on myös huumoria mukana, eikä mitään raakuuksia. Suosittelen kaikille jännityksen ystäville. Annan tälle kirjalle 4,5 tähteä. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.