tiistai 2. toukokuuta 2023

Seppo Jokinen: Sana sanaa vastaan 

 

Tämä kirja on vuodelta 2005 ja sen kustantaja on Karisto. Äänikirjan pituus on noin 11 tuntia ja sen lukee suosikkini Jukka Pitkänen. Tämä on kymmenes osa suositussa Koskinen-sarjassa. 

*
Vanha nainen löytyy kuolleena asunnostaan. Raamatun välistä löytynyt kirje vaivaa komisario Koskisen mieltä ja hän alkaa penkoa 34 vuotta vanhaa tapausta. Samaan aikaan vanhan talon purkamispäätöstä vastustavat mielenosoittajat alkavat käyttäytyä yhä aggressiivisemmin. Kun purku-uhan alla olevan talon pihalta löytyy ruumis, joutuu Koskinen alaisineen miettimään tarkasti kuka voisi olla syyllinen. Yhteiskunnallinen näkemys on teoksessa vahvasti läsnä. Kahden tapauksen kautta Koskinen joutuu pohtimaan yhteiskunnan muuttumista.
(Tuija Lassila/ Sanojen aika)
Vappu Ilmi Inkeri Nurminen on ehtinyt täyttää kahdeksankymmentä vuotta juuri ennen kuolemaansa – mutta hänet löydetään asunnostaan vasta kaksi kuukautta myöhemmin. Vaikka kuolemantapaus todetaan luonnolliseksi, Koskinen vainuaa yksinäisen ja unohdettuna kuolleen vanhuksen taustalta vuosikymmenien takaisen murhenäytelmän, joka odottaa vieläkin selvittämistään.

Samaan aikaan kaupungissa käydään kiistaa vanhan talon purkamisesta. Juuri kyseisen rakennuksen pihasta löytyy miehen ruumis, ja suojelua vaativat aktivistit vaikuttavat tavalla tai toisella osallisilta tekoon. Koskisen on vaikea uskoa sitä, ja hän päättää selvittää molemmat tapaukset perin pohjin. Tuore ja yllättäen syntynyt ystävyys antaa hänen työhönsä aivan uutta voimaa.
*
Koskisen naapurin naisen polkupyörä varastetaan ja Koskinen päättää auttaa naapuriaan. Tämä johtaa asiaan ja vähän toiseenkin... Pekki on menossa naimisiin ja häntä hermostuttaa häät. Lisäksi työkaverit suunnittelevat hänelle polttareita...

Kaikkea sattuu ja tapahtuu siis myös kuolemien lisäksi. Vanhojen asioiden tonkimisessa on hommansa Koskisellakin. Kiva sarja ja mukava seurata. Suosittelen kyllä tätä sarjaa kaikille jännityksen ystäville. Annan tälle kirjalle 4+ tähteä.

2 kommenttia:

  1. Koskista tulee seurattua nyt tv-sarjoista. Tykkään päähenkilöstä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ahaa, kiva kuulla! Itse en ole sitä seurannut...

      Poista

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.