torstai 11. toukokuuta 2023

Cilla & Rolf Börjlind: Laupias samarialainen


Tämä on 7. osa suositussa Rönning & Stilton -sarjassa. Edellinen osa on nimeltään Jäätynyt kulta. Kirjan kustantaja on S&S kustantamo ja äänikirjan pituus on 11,5 tuntia. Sen lukee Paavo Kerosuo. Kustantajalle kiitokset arvostelukappaleesta. 
*
Olivia Rönning on kadonnut. Hänen kollegansa Lisa Hedqvist on varma, että Olivia on siepattu. Kun Tom Stilton kuulee, mitä on tapahtunut, hän päättää lopettaa omaehtoisen koronakaranteeninsa saaristossa. Yhdessä Lisa ja Tom seuraavat jälkiä syrjäiseen mökkiin, mutta kun he pääsevät perille, mökki on jo liekeissä, ja myöhemmin palaneen talon jäänteistä löydetään naisen hiiltynyt ruumis. Onko kyseessä Olivia?

Mette Olsäter, heidän eläköitynyt pomonsa, on nimitetty kansalliseksi turvallisuuskoordinaattoriksi, jonka vastuulla ovat koronarokotteiden toimitukset. Selvästi joku on valmis tekemään mitä tahansa sabotoidakseen kuljetukset.

Laupias samarialainen on huippusuositun Olivia Rönning & Tom Stilton -sarjan seitsemäs osa. Kirjasarjaan perustuva Nousuvesi-sarja on tuttu myös Suomen televisiosta. Kirjailijat Cilla ja Rolf Börjlind ovat Ruotsin kokeneimpia käsikirjoittajia, ja heidät tunnetaan erityisesti Martin Beck -elokuvista.
*

Korona jyllää ja kaikki Ruotsissa ovat vaarassa. Rokote on vasta kehitteillä ja siihen suhtaudutaan monella eri tavalla. Trump villitsee kansaa USA:ssa. Olivia on kadonnut, palaneesta mökistä löytyy ruumis. Koronarokotteisiin liittyy myrkytysvaara ja Tom sairastuu vakavasti. Soppa on valmis ja jännitystä riittää.

Tämä on kyllä hyvä sarja ja kirja. Olen suunnitellut tämän sarjan lukemista uudestaan. Jännitystä riittää ja mukava välillä lukea koronastakin. Suosittelen kirjaa kaikille jännityksen ystäville. Annan tälle kirjalle 4+ tähteä. 

4 kommenttia:

 1. Tämä on mahtava sarja. Saan kirjan onneksi piakkoin kirjastosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että sinäkin tykkäät. Mukavia lukuhetkiä! <3

   Poista
 2. Börjlind & Rönning on mainio yhdistelmä, joka on kantanut läpi monien osien ja pitänee ryhtinsä varmasti myös kaikkien tulevien teosten suhteen:)

  VastaaPoista

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.