sunnuntai 7. elokuuta 2022

Michael Connelly: Hämärän tunnit

 

Tämä on kolmas osa Harry Bosch -sarjassa, jossa tämä seikkailee yövuoroja tekevan Renee Ballardin kanssa. Kirja on juuri julkaistu sekä painettuna että äänikirjana. Kustantaja on Gummerus. Äänikirjan pituus on 12,5 tuntia ja sen lukee suosikkini Jukka Pitkänen. 

*

Vuoden vaihtuessa Hollywoodissa vallitsee täysi kaaos: Renée Ballard onkin osannut odottaa perinteistä lyijysadetta uudenvuodenjuhlijoiden ampuessa ilmaan. Heti vuoden vaihduttua Ballard saa hälytyksen: sivullinen on saanut hengenvaarallisen osuman korttelijuhlissa. 

Ballard tajuaa nopeasti ettei vaarallinen luoti ole voinut tulla taivaalle ammutusta aseesta ja että tapaus yhdistyy erääseen selvittämättömään murhaan, jonka parissa Harry Bosch on työskennellyt. 

Ballard on myös jahdannut pirullista sarjaraiskaajien kaksikkoa, joka terrorisoi naisia jälkiä jättämättä. Hän on päättänyt ratkaista molemmat tapaukset mutta tuntee taistelevansa tuulimyllyjä vastaan. Pandemia ja levottomuudet yhteiskunnassa ovat panneet poliisilaitoksen ahtaalle. Kollegoiden moraali on alamaissa, ja Ballard tuntee voivansa luotta vain yhteen henkilöön: Harry Boschiin. 

Etsiessään vastausta siihen, miten tapaukset liittyvät toisiinsa, Boschin ja Ballardin on jatkuvasti vilkuiltava olkansa yli. Julmat saalistajat ovat nimittäin valmiina tappamaan säilyttääkseen salaisuutensa.

”Ballard ja Bosch ovat molemmat periksiantamattomia, ja yhdistämällä taitonsa kaksikko syttyy liekkeihin.” - The Los Angeles Times

*

Mielenkiinnolla jään taas odottamaan jatkoa tälle sarjalle, sen verran hienoista kirjoista on kyse. Tässäkin päähenkilöt joutuvat tiukkoihin tilanteisiin monella tasolla. Yhdistämällä terävät ja älykkäät voimansa, he saavat kuin saavatkin ratkaistua tapaukset. Jännitystä riittää aivan loppuun saakka.

Vaikka tämä kirja on osa sarjaa, voi tähän tutustua vaikka ei olisi entisiä lukenutkaan. Suosittelen kyllä tutustumaan. Näissä kirjoissa saa myös mukavan kuvauksen Los Angelesista ja sen ympäristöstä.

Annan tälle kirjalle 4,5 tähteä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.