keskiviikko 6. huhtikuuta 2022

Cilla & Rolf Börjlind: Jäätynyt kulta


Tämä on kuudes osa suositussa Oliviasta ja Tomista kertovassa vaudikkaassa dekkarisarjassa. Kirja julkaistiin 25.8.2021. Äänikirjan pituus on vajaat 14 tuntia ja sen lukee Markus Niemi.

Poikkeuksellisen kuuman ja pitkän kesän jo taittuessa Arjeplog- vuoristosta sulaa esiin miehen ruumis. Hänet ammuttiin noin kaksikymmentä vuotta sitten. Olivia Rönning lähetetään tutkimaan tapausta. Matkalla paikalle helikopteri joutuu myrskyyn ja iskeytyy maahan. Kun Olivia herää, lentäjä on vakavasti loukkaantunut ja radio tuusan nuuskana - yhteydet ulkomaailmaan ovat poikki.Olivia lähtee hylystä ja löytää tiensä hylättyyn kalastajaleiriin. Hän ei ole kuitenkaan vuoristossa yksin. Muutkin haluavat selvittää - tai piilottaa - totuuden.Olivian koettelemuksista kuultuaan Tom Stilton hylkää hiljaiselonsa Thaimaassa ja suuntaa auttamaan. Tutkijoille selviää pian, että vuoristoon murhatun miehen mysteeri ulottuu vielä kauemmas menneisyyteen... Jäätynyt kulta on Cilla ja Rolf Börjlindin kuudes kirja Tom Stiltonista ja Olivia Rönningistä. Kirjasarjaan perustuva Nousuvesi-sarja on tuttu myös Suomen televisiosta. 

Kirjassa seikkaillaan Tukholmassa, Ruotsin lapissa sekä Gambiassa Afrikassa. Menoa ja vauhtia riittä, eivätkä tutkijat selviä vahingoittumatta. Jännitystä riittää loppuun saakka. Hyvä sarja. Edellinen osa Polttopiste julkaistiin vuonna 2019. Annan tälle kirjalle 4+ tähteä.

2 kommenttia:

  1. Tämä sarja on parhaimpia, mitä Ruotsista tulee. Tykkään myös Greben sarjasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että tykkäät tästä sarjasta. Seuraava kirja julkaistaan jo 6.6.2022.

      Poista

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.