tiistai 10. tammikuuta 2023

Christina Wahldén: Älä puhu kuolleista

 

 Tämä on ensimmäinen osa Austraaliaan sijoittuvassa sarjassa. Toinen osaa oli nimeltään Syklonivaroitus ja se ilmestyi viime syksynä.
*
Ruotsalaisopiskelija kohtaa Australian pimeän puolen.

Älä puhu kuolleista on jännittävä rikostarina, mutta erityisen kiinnostavan siitä tekee kirjailijan perehtyneisyys Australian alkuperäisväestön kulttuuriin ja historiaan. Niin ympäristö kuin henkilöhahmotkin on kuvattu taidokkaasti.” - BTJ

Darwin-sarjan aloitusosassa Pohjois-Australiaan saapunut ruotsalainen Greta löytää Darwinin rannalta kuolleen naisen. Naisen ruumis on muuttunut tunnistamattomaksi, mutta pian selviää, että hän kuuluu alkuperäiskansaan.

Mitä rannalta löytyneelle naiselle tapahtui? Joutuiko hän krokotiilin uhriksi, kuten kaikki ensi alkuun uskovat, vai onko kuolemaan paljon synkempi syy?

Tutkintaa johtava persoonallinen, Abbaa rakastava poliisi Bluey ja hänen kollegansa seuraavat johtolankoja yhteiskunnassa, jossa rasismi ja syrjintä ovat arkipäivää.

Älä puhu kuolleista oli Ruotsissa ehdolla vuoden parhaaksi rikosromaaniksi 2020.

Christina Wahldén (s. 1965) on ruotsalainen kirjailija ja journalisti. Hän on kirjoittanut niin lapsille kuin aikuisille ja saanut lukuisia kirjallisuuspalkintoja, mm. Ruotsin vuoden parhaan lasten- ja nuortendekkarin palkinnon. Toimiessaan vuosia Svenska Dagbladetin rikostoimittajana hän raportoi ennen kaikkea naisiin ja tyttöihin kohdistuvasta rikollisuudesta, parisuhde- ja nk. kunniaväkivallasta sekä ihmiskaupasta. Australiaan Wahldén tutustui opiskellessaan dramaturgiaa Sydneyn yliopistossa.
*
Aika paljon austaalialaista perinnettä esitellään tässä kirjassa. Aivan kelpo sarja kyseessä. Suosittelen tutustumaan, varsinkin jos Australia kiinnostaa. Annan tälle kirjalle 4- tähteä.

4 kommenttia:

 1. Mää tykkään tästä sarjasta. Kolmas osa oottaa mulla hyllyssä lukemistaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kiva on, enpäs olekaan vielä bongannut kolmatta osaa....

   Poista
 2. Minäkin tykkään tästä sarjasta ja odotan innolla tuota kolmatta osaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Tosiaan toukokuussa ilmestyy kolmas osa.

   Poista

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.