keskiviikko 16. marraskuuta 2022

54321-kirjahaaste


Oksan hyllyltä -blogi vinkkasi tähän haasteeseen ja tartun mukaan näin omalta osaltani.


5 kirjaa, joita rakastin

Jules Verne: Kapteeni Grantin lapset Verne on suosikkikirjailija ja tämä on kyllä ehdottomasti paras niistä. Jules Verne: Kapteeni Grantin lapset oli ensimmäinen Verne, johon tartuin ja siihen jäin sitten koukkuun. Tämä on niitä harvoja painettuja kirjoja, joita omistan. Kapteeni Grant on kadonnut ja jättänyt salaperäisen viestin, jonka löytäjä päättää etsiä tämän miehen. Seikkailu vie ryhmän maailman ympäri. Todella nautittava kirja!

Robin Cook: Sfinksi. Myös tämä on niitä harvoja painettuja kirjoja, joita omistan. Aivan mahtavaa seikkäiluja Egyptissä ja osin minullekin tutuissa paikoissa. Olen nähnyt myös tästä tehdyn elokuvan ja sekin on hyvä. Juurikaan lääkäreitä tässä ei ole, mutta se ei haittaa...

Sitten oli aivan mahtava kirja, jonka pariin voi palata aina vain uudestaa. Tällä kertaa englanniksi. Eli Michael Connelly: Tunnelirotta/ Black echo. Tämä on Harry Boshista kertovan sarjan ensimmäinen osa ja kyllä kietoo tämän sarjan ja kirjailijan kiemuroihin niin, että olen sen tuotannon monesti lukenut. Ja edelleen maistuu!

Ja sitten seuraavana, muttei vähäisimpänä Lee Child: Tulilanka. Koko sarja on tässäkin tapauksessa mahtava, yleensä vähintään nelosen arvoinen. Tämä sitten parhaana, kun Reacher päättä auttaa Vietnamin sodassa poikansa kadottanutta perhettä. 

Preston&Child: Valkoinen tuli on taasen samaa tutta Pendergast-sarjaa, johon olen todella ihastunut. Tässä kirjassa seikkaillaan muiden paikkojen muassa Coloradon syrjäseuduilla. Mukana myös Corrie, outo tyttö, jonka Pendergast on värvännyt apulaisekseen.

Nämä Robin Cook: Elämän merkit ja muut vastaavat ovat vain aina vain uudestaan ja uudestaan luettuina mahtavia. Tässä sarjassa seurataan muutaman osan verran Marissan elämää ja matkustetaan aina Austraaliaan saakka. Taattua jännitystä.

Uutena kirjana Camilla Grebe: Ajasta ikuisuuteen on myös tosi hyvä kirja, jossa seurataan tiivisti perheen elämää, kun nuori nainen löydetään kuolleean ja epäiltyjä on tasan kaksi.

*

4 kirjailijaa, joiden kirjat automaattisesti ostan ("autobuy")

Tämä on vaikea, koska en osta kirjoja. Kuuntelen kirjat äänikirjoina, enkä juuri omista kirjoja. Mutta jos seuraavat sattuisivat sopivaan hintaan käytettynä eteeni, niin voisin ostaakin:

suosikkikirjoihin kuuluu Sofie Sarenbrant: Häpeänurkka ja muu Emma Sköld -sarja. Tämä on tavallista ruotsalaista perusdekkaria ja varsinkin tämä kirja oli kyllä melkoinen helmi. Olen lukemassa sarjaa uudestaan ja tämä kirja on vuorossa seuraavana uusiksi.

Tämä D.B.John: Pohjoisen tähti on kokonaan uusi tuttavuus ja vei kyllä mennessään. Hyvin todentuntuinen kirja Pohjois-Korean arjesta. Kovasti odotin, että tälle olisi tehty myös jatko-osa. Suosittelen tutustumaaan!

*

3 lempigenreä

Trillerit, Dekkarit, Klassikot

*

2 paikkaa, joissa tykkään lukea

Oma sänky ja auto (kuuntelen siis äänikirjoja)

*

1 kirja, jonka lupaan lukea pian

Higashino: Namiyan puodin ihmeet uusi osa tätä mainiota sarjaa odottaa kuuntelemista. Edelliset osat olivat tosi hyviä. Toinen sai jopa 5- tähteä.

*

Haastan kaikki mukaan tähän haasteeseen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.