sunnuntai 20. marraskuuta 2022

Keigo Higashino: Namiyan puodin ihmeet

 

Tämä kirjan on julkaistu 13.9.2022 ja sen kustantaja on Punainen silakka. Äänikirjan pituus on 10 tuntia ja sen lukee Juhani Rajalin. Tämä on Higashinon kolmas suomennos ja mainion kirjailijan mainio kirja. Tapahtumat sijoittuvat siis Japaniin
*
Kolme poliisia pakenevaa pikkurikollista piiloutuu hylättyyn kyläkauppaan odottamaan aamua. Joukkion suunnitelmat menevät uusiksi, kun kaupan postiluukusta putoaa jo edesmenneelle puodinpitäjälle osoitettu mystinen avunpyyntö. 

Kolmikon ryhtyessä tutkimaan asiaa he tajuavat joutuneensa keskellä jotain aivan poikkeuksellista – yhden yön ajan he ovat yhteyksissä menneeseen, käyden kirjeenvaihtoa avunpyytäjien kanssa nykyajasta käsin, opastaen ja auttaen heitä. 

Maagisen yön aikana useamman ihmisen kohtalot punoutuvat yhteen, ja aamun valjetessa kenenkään elämä ei ole enää entisellään.

""Kekseliäs ja yllättävä! Tarinoita tarinoiden sisällä.""
Kirkus Review
""Säkenöivä!""
Publishers Weekly
----
Namiyan puodin ihmeet on dekkaristina tunnetun Keigo Higashinon palapelimäinen romaani, jossa on sydäntä, yllätyksiä ja ripaus taikaa. Teos on ollut valtava menestys maailmalla, ja sitä on myyty yli 13 miljoonaa kappaletta. Kirja voitti Japanissa arvostetun Chuo Koron -kirjallisuuspalkinnon. 
*

Tässä kyllä alkuun mietityttää, että mistä on kyse, mutta pikkuhiljaa tämä lämminhenkinen kirja vie mennessään. Kuuntelin tämän kirjan kahdessa päivässä, sekin kertoon kirjan laadusta. Paljon on ihmisiä ja vähän vaikeaa muistella japaninkielisiä nimiä. Painetun kirjan lopussa on nimiluettelo, joka helpottaa lukemista. Apua kaupasta pyytää niin olympialaisiin valmistautuva huippu-urheilija, kuin perheensä kanssa velkojiltaan pakeneva nuori mies. Miten kaikki liittyvätkään toisiinsa?

Mukava kirja ja suosittelen tutustumaan. Tämä on täysin väkivallaton ja lämminhenkinen kirja. Annan tälle kirjalle 4,5 tähteä.

2 kommenttia:

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.