perjantai 18. marraskuuta 2022

Ninni Schulman: Juhlimaan tulkaa

 


Tämä kirja on juuri ilmestynyt 15.11.22. Äänikirjan pituus on reilut 15,5 tuntia ja sen lukee Outi Vuoriranta. Edellinen osa ilmstyi viime talvena ja sen nimi on Kun kellot seisahtuvat. Tästä linkistä löytyvät kaikki bloggaamani Schulmanin kirjat. Olen lukenut nyt koko sarjan ja tosi hyvä on!
*
Jouluidylli särkyy Hagfors-sarjan viimeisessä osassa. 

Ninni Schulmanin suosittu sarja toimittaja Magdalena Hanssonista ja pikkukaupungin poliiseista päättyy tarinaan haavoittuvuudesta, katumuksesta ja elämästä, joka perustuu valheille. 

Joulu lähestyy, ja lapsiperhe ajaa kohti isovanhempien kotia Hagforsissa. Perheen äitiä kalvaa levottomuus: miksi kukaan ei vastaa puhelimeen? Perillä kauhea totuus paljastuu: vanhukset on surmattu. Poliisit Christer Berglund ja Petra Wilander epäilevät ensin, että kyseessä on pieleen mennyt ryöstö, mutta vähitellen alkaa paljastua yhä epämiellyttävämpiä asioita. Sairauslomalta palannut Magdalena Hansson hyppää keskelle Hagforsia ravistelevaa murhatapausta, joka johtaa ihmismielen pimeälle puolelle. 

Toimittaja ja kirjailija Ninni Schulman (s. 1972) on yksi Ruotsin kärkidekkaristeista. Suosittua Magdalena Hanssonista kertovaa sarjaa on myyty kotimaassaan jo yli miljoona kappaletta. Schulman asuu Tukholmassa ja nauttii kesistä lapsuutensa maisemissa Värmlannissa.
*
Kirjassa seurataan murtosarjaa, jossa vanhuksia on ryöstetty. Heidän luonaan käy kotipalvelu ja ruokapalvelu ja yksi ryöstö laajenee murhaksi. Liittyvätkö ryöstöt toisiinsa? Onko kaikille läheisillä puhtaat jauhot pussissa?

Christerin puoliso on viimeisillään raskaana ja koko ajan häilyy lähtö synnytyslaitokselle. Petra kohtaa entisen rakastettunsa ja miettii myös tunteitaan entiseen mieheensä Lasseen. Hän myös haaveilee koiranpennusta. Magdalenalla on taloudellisesti tiukkaa ja Peter ehdottaa muuttoa. Monenlaista sattuu ja tapahtuu siis heidänkin elämässä. Niitä on kyllä mukavaa taas seurata tässä lämminhenkisessä kirjassa.

Suosittelen tätä kirjaa ja koko sarjaa kaikille jännityksen ystäville. Annan tälle kirjalle 4,5 tähteä.

2 kommenttia:

  1. Tämä sarja on todella hyvä. Tämä viimeinen kirja on lukematta.

    VastaaPoista

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.