lauantai 12. marraskuuta 2022

Lee & Andrew Child: Veitsen terällä

 

Tämän kirjan kustantaja on Karisto. Se on juuri julkaistu ja äänikirjan pituus on reilut 12 tuntia. Äänikirjan lukee Markus Niemi. Tämä on 28. osa suositussa Jack Reacher -sarjassa. Edellinen osa ilmestyi vuosi sitten ja sen nimi on Pahaa verta. Sarjan kirjoitusjärjestys löytyy tästä linkistä.

*
Piinkova toimintasankari Jack Reacher on uransa hyytävimmän salaliiton jäljillä.

Arkinen tragedia pienessä coloradolaisessa kaupungissa: nainen teki itsemurhan heittäytymällä bussin alle. Tai niin viranomaiset sanovat. Paikalla sattui kuitenkin olemaan myös Jack Reacher, ja hän näki jotain muuta: harmaahupparisen miehen, joka tuuppasi naisen bussin eteen, sieppasi tämän käsilaukun ja pakeni. Tappajan jahtaaminen osoittautuu vielä vaarallisemmaksi kuin Reacher osasi kuvitellakaan.

Jack Reacherin seikkailuista kertovat trillerit ovat bestsellereitä ympäri maailman, ja Amazon on luonut kirjojen pohjalta räjähtävän Reacher-toimintasarjan.
*
Kirjan alussa esitellään runsaasti henkilöhahmoja ja tuntuu vaikealta varsinkin äänikirjassa muistaa, kuka on kukakin. Kaikki alkaa, kun Reacher näkee miehen tönäisevän naisen bussin alle ja tämä kuolee. Siitä lähtee melkoinen takaa-ajo, jotta nainen saisi oikeutta.

Tässä kirjassa tympäisee liika toiminta, aikaisemmat osat ovat olleet parempia. Annankin tälle kirjalle vain 3+ tähteä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.